Ulovlige gebyrer hos fastlegen

Betalte 690 kroner for SMS-er fra legen i fjor

«Finn» betalte 690 kroner for timebestillinger og kontakt med fastlegen i fjor. Men det er ikke lov, ifølge Helsedirektoratet og kommunen.

HAR BETALT 690 KRONER FOR Å KOMME I KONTAKT MED LEGEN: Dinside har fått en strøm med henvendelser etter at vi skrev om fastleger og legekontorer som tar betalt for timebestilling på SMS eller internett, blant annet «Finn» som betalte 690 kroner for SMS-er fra legekontoret i fjor. Dette har ikke legene lov til å ta betalt for. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
HAR BETALT 690 KRONER FOR Å KOMME I KONTAKT MED LEGEN: Dinside har fått en strøm med henvendelser etter at vi skrev om fastleger og legekontorer som tar betalt for timebestilling på SMS eller internett, blant annet «Finn» som betalte 690 kroner for SMS-er fra legekontoret i fjor. Dette har ikke legene lov til å ta betalt for. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Dinside skrev om fastleger som tar ulovlig betalt for internett- og SMS-bestilling, har vi fått mange henvendelser om pasienter som sier de må betale for timebestillinger og liknende på SMS til og fra legekontoret.

Prisene er 6 kroner og mange sier de mottar i gjennomsnitt tre meldinger per henvendelse.

Dette betyr at de per henvendelse må betale totalt 18 kroner.

Og dette er noe fastlegene ifølge Helsedirektoratet ikke har lov å kreve betalt for.

– Betalte 690 kroner i fjor

Dinside har blant annet blitt kontaktet av «Finn».

Han heter egentlig noe annet, men vil ikke stå fram med fullt navn fordi han fremdeles må forholde seg til legen og legekontoret i tiden framover.

«Finn» forteller at han i fjor betalte 690 kroner på SMS-kontakt med legekontoret. Dette er betaling for timebestillinger og andre spørsmål til legekontoret.

Mobiloperatøren har bekreftet beløpet som er betalt til det aktuelle nummeret.

– Jeg har dessverre vært mye syk og brukt SMS-bestilling da legekontoret krever det. De har jo nesten ikke telefontid – og de har gjort det slik at man står minimum som nummer ti i telefonkø – så det er bortimot umulig å få svar. Så da har jeg brukt SMS for å spare tid, forteller Finn til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer