Betalte Telenor i ni år for en ISDN-linje han ikke brukte

Kan bare glemme å få tilbake alle pengene. Dine utgifter er ditt ansvar.

DYRKJØPT ERFARING: Ikke alle er like flinke til å sjekke hvor pengene flyr ut av kontoen. En kar betalte for en ISDN-linje i ni år uten å bruke den.  Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX
DYRKJØPT ERFARING: Ikke alle er like flinke til å sjekke hvor pengene flyr ut av kontoen. En kar betalte for en ISDN-linje i ni år uten å bruke den. Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor flink er du til å sjekke nøyaktig hva kontoen din blir trukket for i måneden?

Og hvor flink er du til å sjekke hva fakturaene dine egentlig handler om?

Er svaret noe sånt som «ikke akkurat megaflink», har vi en historie som kanskje kan motivere deg til å bli litt flinkere.

Om en mann som betalte for en ISDN-linje han ikke hadde brukt på ni år.

DINSIDE I 1999: «Er ISDN så mye bedre, er ikke det allerede gammeldags og bortkastede penger? Er det ikke bedre å heller vente med å bruke penger på tilgang via kabel-TV eller ADSL?»

ISDN fra jobben

Denne mannen, la oss kalle han Kåre, jobbet i et selskap der de ansatte fikk sponset internett hjemme. Telenor fakturerte Kåre for ISDN-abonnementet Internett Basis, men han fikk en 100 prosent rabatt av jobben, så regningen betalte seg selv.

Så, noen år senere, sluttet Kåre i jobben. Men Telenor sluttet ikke å sende ham regninger. De betalte seg selv fortsatt, gjennom automatiske trekk, men rabatten var borte vekk.

Kåre la ikke merke til dette, og trodde regningene gjaldt fasttelefonen hans. Ikke før ni år senere oppdaget Kåre hva han hadde betalt for; 10.584 kroner for en ISDN-linje han ikke brukte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer