Nordmenns forbruksgjeld gikk ned i 2021

Betraktelig nedgang

Nordmenn hadde en samlet forbruksgjeld på 150,1 milliarder kroner i desember. Det er en nedgang på 6,8 prosent fra desember året før.

Nordmenn har samlet sett fått mindre forbruksgjeld i løpet av koronaåret 2021. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB
Nordmenn har samlet sett fått mindre forbruksgjeld i løpet av koronaåret 2021. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nedgangen i den norske forbruksgjelden var på 10,9 milliarder kroner fra 2020 til 2021. Det kom etter en nedgang på 12,7 milliarder kroner året før, viser ferske tall fra Gjeldsregisteret.

– Med tanke på forebygging av gjeldsproblemer er det positivt at trenden med nedgang i forbruksgjelden fortsatte gjennom 2021, sier daglig leder Egil Årrestad i Gjeldsregisteret i en pressemelding.

Den samlede forbruksgjelden økte i november, men gikk så tilbake igjen i desember. Gjeldsregisteret setter dette i sammenheng med at myndighetene innførte nye tiltak for å begrense spredning av omikronvarianten av coronaviruset.

Nedgang i usikret gjeld

Nordmenns usikrede gjeld utgjør nå 148,5 milliarder kroner, viser tall fra Norsk Gjeldsinformasjon per 1. januar.

I løpet av desember ble forbruksgjelden redusert med 2,8 prosent, stikk i strid med hva Finans Norge forventet.

– Vi hadde forventet at det skulle bli en liten økning i forbruksgjelden under julehandelen. Men det motsatte har altså skjedd, sier Gry Nergård, forbrukerpolitisk direktør i Finans Norge, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer