Bevegelse på jobben

Diabetikere er spesielt utsatt for hjerteproblemer i høyere alder. Men med mye bevegelse kan risikoen bli mindre.

Publisert
Sist oppdatert

Fysisk trening og bevegelse er bra for oss alle. Men spesielt for de som er mest utsatt for hjerteproblemer kan et aktivt liv gi mange flere gode år på slutten av livet.

En finsk undersøkelse viser nå hvordan fysisk aktivitet henger sammen med lavere risiko for dødelige hjertefeil. Og fysisk aktivitet på jobben er like viktig som å trene mye på fritiden.

Færre hjerteproblemerUndersøkelsen har fulgt mer enn 3.000 finske mennesker med diabetes type 2 over nesten tyve år. De fleste deltakerne i undersøkelsen var i arbeid da undersøkelsen startet.

I løpet av perioden døde 1.400 av deltakerne, to av tre på grunn av hjertefeil. Dette er et større problem for mennesker med diabetes type 2 som også er mer utsatt for overvekt og andre problemer som reduserer livskvalitet og levetid.

Intervjuer og målinger underveis bekreftet derimot forskernes teori: De som var mest aktive på jobb eller i fritiden hadde også bedre muligheter for å leve lenger. Deltakere som trente intensivt minst tre ganger i uken reduserte risikoen for å dø av hjerteproblemer med en tredjedel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer