Biffen holder deg slank

Populær GI-mathjelper ikke, spis mer proteiner hvis du vil holde deg slank.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com  Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Moderne slanketeorier peker ofte på den samme hovedfienden: Karbohydratene. Men hva skal de velskmakende karbohydratene erstattes med?

Nå mener europeiske ernæringsforskere at mer proteiner er det aller beste midlet for å holde vekten etter endt slankekur.

Les også: Slik holder du vekta

- Et kosthold med et høyt innhold av proteiner er det mest effektive for å holde vekten. Protein øker ikke forbrenningen, men den øker metthetsfølelsen, slik at man spiser mindre, sier professor i ernæring, Arne Astrup til metroexpress.dk. Han har deltatt i forskningsprosjektet til det sameuropeiske forskningsrådet.

Gir metthetsfølelse

Professoren får også støtte av den norske ernæringsfysiologen Gunn Helen Arsky i DinKost, som forklarer proteinets slankende egenskaper slik:

- Protein er det næringsstoffet som det koster kroppen mest energi å forbrenne, mens fett er det som krever minst, forklarer Arsky.

Du bruker altså mer kalorier når du spiser 100 kcal fra protein enn fra fett. I tillegg metter protein godt, noe som gjør det lettere å ikke småspise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer