Big Mac sunnere enn salat

Salaten er ikke alltid det sunneste alternativet. Salaten kan svømme i kalorier.

Grunnen til at salatene blir til store kaloribomber er fordi de inneholder fete dressinger. Foto: Colourbox.com (montasje)
Grunnen til at salatene blir til store kaloribomber er fordi de inneholder fete dressinger. Foto: Colourbox.com (montasje) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har blitt overtalt til å spise middag på Mc.Donald’s eller en annen hamburgerkjede. Mens følget ditt går for en stor burger, er du selv i det sunne hjørnet og velger en salat. Den inneholder jo tross alt mye færre kalorier…eller?

En salat kan faktisk bli en ordentlig versting, og kan til slutt inneholde flere kalorier enn en Big Mac og en porsjon pommes frites til sammen, ifølge Sky News.

Det er forbrukervaktbikkja Which? som står bak en ny undersøkelse, som viser at en rekesalat som fås kjøpt i en britisk matvarekjede inneholder 855 kcal og 66.3 gram fett. Det tilsvarer rundt 70 prosent av det anbefalte fettinntaket i løpet av en dag.

En Big Mac og en medium porsjon pommes frites inneholder til sammen 835 kcal og 42 gram fett.

Which? så på innholdet av 20 forskjellige salater som selges i dagligvarebutikker.

Her er noen fæle fastfood faktaGjør usunt til suntHer er sommerens feteste matvarer

Usunn cæsar

En annen usunn variant de fant var en cæsar kylling- og pastasalat. Den inneholdt rundt 43 gram fett, som er over dobbelt så mye fett som i en sjokolade som Troika (100 gram).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer