- Bildene av ferdigmat lyver

Ser bedre ut enn det smaker.

- Jeg synes markedsføringen bør avspeile det reelle produktet. Jeg føler meg villedet, sier ekspert.  Foto: Per Ervland
- Jeg synes markedsføringen bør avspeile det reelle produktet. Jeg føler meg villedet, sier ekspert. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du står i butikken og skal velge ett hurtigmåltid blant de mange som står i hyllen foran deg. Rettene – eller bildene av rettene, har for lengst begynt å flørte med smaksløkene dine og du kjenner en solid dose med vann i munnen.

Du kommer hjem, tilbereder retten og vips brister illusjonen. På emballasjen blir du lovet et godt og solid stykke kjøtt eller fisk med ferske og fargerike grønnsaker som svømmer i en frisk og delikat saus.

Realiteten er at bildet har løyet med tanke på hvor mange poteter, kjøttkaker og gulrøtter som faktisk er i retten, fargen er mye mattere og konsistensen stemmer ikke med det inntrykket du får av å se på bildet.

DinSide Helse tester hurtigmiddager. Sjekk resultatet!

- Det er skremmende

Dette mener i alle fall kokkene Martin Bryde og Heidi Christiansen, som har tilberedt og prøvesmakt til sammen åtte danske ferdigretter.

Nederst i artikkelen kan du lese hva ferdigmatprodusenten Fjordland har å si om dette.

- Jeg vil gå så langt som å si at jeg ble snytt. Det er urimelig overfor kunden at pakken inneholder noe helt annet enn det som vises utenpå. Det er skremmende at det ikke er større likhet mellom presentasjon og ferdig produkt, sier Christiansen til Politiken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.