Bilferie: Unngå fellene

Norsk bil i utlandet = norske regler for deg. Leiebil = utenlandske regler. Dette kan gi deg langt dårligere erstatning og større ansvar om ulykken skulle være ute.

Publisert
Sist oppdatert

- Selv om det normalt er erstatningsreglene i landet der skaden inntreffer som gjelder, har forsikringsselskapene i Norge lagt seg på en praksis som innebærer at skader på fører eller passasjerer i norskforsikret bil uansett skal behandles etter norske erstatningsregler, sier informasjonssjef Stein Haakonsen i FNH.

Dermed blir dette utgangspunktet:Hvis ulykken er ute mens du kjører en norskregistrert bil i utlandet, gjelder de vanlige norske erstatningsreglene for deg. Blir du derimot skadd i leiebil i utlandet, kan du ikke regne med en trafikkskadeerstatning på norsk nivå.Siden erstatningsreglene ofte er langt dårligere utenlands enn de er her hjemme, er dette et viktig poeng.

Dårligere dekning i mange land

I leiebil er du underlagt erstatningsreglene i det landet skaden skjer. Fordi erstatningsreglene for motorvognforsikring i mange land er langt dårligere enn de norske, sier det seg selv at norske trafikkskadde som regel ikke vil finne erstatningsnivået tilfredsstillende. De fleste land har blant annet unntak for føreren og i tillegg ofte utilstrekkelige beløpsgrenser for personskadeerstatninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer