Bilforsikring: Hvor mye rabatt gir sikkerhetsutstyr?

Monterer du sikkerhetsutstyr i bilen reduseres forsikringspremien - sier forsikringsselskapene. Vår undersøkelse viser at det ikke er mange kronene å hente på rikholdig sikkerhetsliste. Men det blir i alle fall sikrere.

Publisert

Det viser dagens stikkprøve av Gjensidige. Har du alt sikkerhetsutstyret Gjensidige spør om er den maksimale rabatten fem prosent.

Rabatter som monner kommer på andre områder.

Prisen på bilforsikring er avhengig av bosted, bilens merke og modell, årlig kjørelengde, egenandel, bonus og hvilke skadeforebyggende tiltak du har foretatt.

Hva synes vi?

Skal du redusere premien på bilforsikringen din er det i korte hovedtrekk tre måter å gjøre det på. Du kan investere i sikkerhetsutstyr.Du kan velge høyere egenandel ved skade. Du kan vurdere om det er verdt å ha full kasko på bilen. Begynner den å dra på årene kan det fort være store penger å spare på å bytte til delkasko. Når det gjelder sikkerhetsutstyr som airbag, høyt montert bremselys og ABS bremser er dette utstyr som i stadig større utstrekning er blitt standard i nye biler. Det har også gjort sitt utslag på forsikringsfronten, i den grad at en eventuell sikkerhetsrabatt allerede ligger innbakt i den prisen du får oppgitt når du forklarer hvilken bil du har.

Det er imidlertid fortsatt en del utstyr du kan montere for å redusere forsikringspremien din, og om det ikke gjør så store utslag i forsikringspremien, kan du i hvertfall trøste deg med at det gjør din hverdag tryggere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer