Bilforsikring med portforbud

Gir rabatt på forsikringspremien.

BILFORSIKRING: Ungdom under 26 får rabatt på forsikringen, men må love å ikke kjøre på natta. En GPS-sender i bilen kontrollerer at ungdommen ikke bryter avtalen. Foto: Michael Nørskov Jensen / montasje: Per Ervland
BILFORSIKRING: Ungdom under 26 får rabatt på forsikringen, men må love å ikke kjøre på natta. En GPS-sender i bilen kontrollerer at ungdommen ikke bryter avtalen. Foto: Michael Nørskov Jensen / montasje: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ungdom under 26 år i Storbritannia tilbys 40 prosent rabattert forsikringspremie dersom de ikke kjører mellom klokken 23 og 05.

Det er forsikringsselskapet RSA Insurance som via selskapet Motaquote tilbyr denne nye typen forsikring. Ungdom som ønsker å benytte seg av denne forsikringen, må få en GPS-sender installert i bilen - som registrerer hvorvidt de holder seg til avtalen. Dette skriver det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk (du kan se den engelske artikkelen på nettsidene til Which).

Kanskje ikke helt uproblematisk med tanke på personvern og overvåkning? Se hva Datatilsynet sier om saken, lenger ned i artikkelen.

Bakgrunnen for den nye, ungdomsrettede forsikringstypen, er et ønske om å redusere trafikkulykkene blant unge - som ofte skjer i dette tidsrommet.

Enklere å velge forsikringer

GPS-senderen som kobles til bilen, kalles i-kube. Ifølge nettsidene til i-kube, sender GPS-en et signal til forsikringsselskapet dersom bilen brukes i det definerte tidsrommet med portforbud. Dersom ungdommen kjører bilen i de røde timene, altså mellom 23 og 05, kommer en tilleggsavgift på 45 pund per gang (per natt). Bilen er fremdeles forsikret selv ved overtramp av portforbudet - men du må altså betale en tilleggsavgift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer