Billån: Hvilket selskap bør du velge?

Billigste effektive rente på billån er nesten ti prosent for et lån på 100.000 kroner. DnB finans, som er dyrest, krever 11,52 prosent rente!

Aller billigst er Vår Finans. Men det fordrer at du er tilknyttet et LO-forbund. Hvis ikke du er det, har Toyota Kreditbank det rimeligste billånet.
Aller billigst er Vår Finans. Men det fordrer at du er tilknyttet et LO-forbund. Hvis ikke du er det, har Toyota Kreditbank det rimeligste billånet. Vis mer
Publisert

Vi har undersøkt billånsbetingelser hos fire bilforhandlere og i tre banker.

Vi fant små forskjeller i betingelsene. Maksimal renteforskjell blant de undersøkte selskapene er 1,82 prosent. Det høres kanskje mye ut, men utgjør i vårt eksempel (et lån på 100.000 kroner over fem år med egenkapital på 35 prosent) en differanse i terminbeløp på 82 kroner per måned. Antageligvis ikke nok til at det er avgjørende for valg av finansieringsselskap.

Vår undersøkelse avdekker at der noen ligger høyere på etableringes- og termingebyrer, tar de igjen i form av lavere rente.

Har du andre betingelser eller annet selskap: Kontroller og sammenlign selv med DinSides 2155 TARGET="_top">"Effektiv rente kalkulator"

Må du ha 35 prosent egenkapital?

Kjøpsloven krever at du betaler 35 prosent kontant ved kredittkjøp i en butikk. Bilforretningene omgår denne regelen i stor stil. Du får finansiert 80%, men renten blir da høyere.

Regelen om at du må betale 35 prosent av kjøpesummen kontant, har kommet for å beskytte deg mot gjeldsproblemer som følge av at du blir overtalt til et impulskjøp. En bil faller forholdsvis raskt 15-20 prosent i verdi når den ikke lenger er helt ny. Om du nå oppdaget at du ikke lenger kunne betjene lånet, måtte du kanskje selge den for en lavere sum enn den gjenstående gjelden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer