Billån til 4 % rente

Trenger du ny bil nå, kan du få veldig gode lånebetingelser. Men det er selvsagt visse begrensninger.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I forbindelse med Ford's 100 års jubileum tilbys nye kunder nå billån til renter du bare finner i himmelriket - eller på den andre siden av Svinesund.

Billån til 4 % rente

Men det er selvsagt et par ting som gjør at ikke alle kan benytte seg av den lave renten.


100 år gammel rente

- Vi tilbyr billånet til en nominell rente på 4,21 prosent gjennom selskapet Ford Credit. Det var akkurat den samme renten som var tilgjengelig i markedet for 100 år siden - da Ford ble grunnlagt, sier daglig leder Bart Luijbregts hos Fords Osloforhandler, Røhne og Selmer.

Inklusive etableringsgebyr og termingebyr blir den effektive renten 5,67 prosent hvis man tar utgangspunkt i et lån til 180.000 kroner som nedbetales over fem år. Ved lavere lånebeløp blir den effektive renten litt høyere.

Ifølge Luijbregts vil renten på 4,21 prosent bli justert i forhold til renteendringene i Norges bank. Det betyr at en rentenedgang på et halvt prosentpoeng skulle gi deg en ny nominell rente på 3,71 prosent. Det motsatte gjelder selvsagt dersom renten blir satt opp.

- Men renten vil være den samme i hele lånets løpetid, altså med unntak av justeringene i forhold til styringsrenten, sier Fordsjefen.

Til sammenligning tilbyr de større norske bankene billån innen 65 prosent til rundt 8-8,5 prosent i effektiv rente.

Ikke alle

- Lånet er tilgjengelig hos alle de forhandlerne i Norge som har meldt seg på jubileumsprogrammet, forteller Bart Luijbregts.

Derfor er det altså ikke nødvendigvis alle Fordforhandlere som tilbyr disse rentebetingelsene i forbindelse med bilkjøp.

I tillegg er det en rekke andre betingelser som må være oppfylt før du får den hyggelige bilånsrenten.

Her kan du se hvor mye du har råd til: Prøv DinSides bilfinansieringskalkulator

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer