Billånsrentene synker mest

Gled deg, du bildrømmer - det er priskrig! Det siste halvåret har de beste billånsrentene sunket mer enn både boliglåns- og styringsrentene.

Publisert
Sist oppdatert

Egentlig har det skjedd mindre enn forventet med bankenes utlånsrenter det siste halvåret

Norges Bank satte ned styringsrentene med et kvart prosentpoeng i mars, men dette har ikke gitt seg utslag i tilsvarende lavere utlånsrenter hos bankene sett under ett. Det billigste boliglånet koster like mye nå som i januar, og i gjennomsnitt er bankenes boliglånsrenter blitt et bagatellmessig tiendedels prosentpoeng lavere.

Kriger om bilkjøpere

Det samme gjelder for den gjennomsnittlige prisen på billån. Et lysglimt viser seg likevel blant de billigst prisede billånene, hvor prisen har sunket med et halvt prosentpoeng i siden årsskiftet. En håndfull aktører, blant dem BS billån (Boligsamvirket) og GE Capital har kjempet innbitt om billånskundene, til glede for alle nybilkjøpere.

Resultatet er at prisen på et billån nå ligger et drøyt halvt prosentpoeng over et boliglån, og lokker flere inn i kjøpefesten.

- Vi differensierer mer mellom lånekundene nå enn før. I vår valgte vi å sette ned renten for lånene med best sikkerhet, mens vi lot rentene på andre lån være på samme nivå som før, forteller administrerende direktør Bjørn Knudsen i BMW Financial services.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer