Billig å binde

Du slipper å betale nytt etableringsgebyr når du binder renten.

Billig å binde
Publisert
Sist oppdatert

Mange vil nok si at norske banker flår deg når de kan, men i forhold til amerikanske og britiske lånekunder slipper vi unne med forholdsvis lave gebyrer i Norge. USA og Storbritannia har skjulte gebyrer når du bruker minibank, ugjennomsiktelige vekslekurser og opptil fem forskjellige gebyrer når du tar opp boliglån.

LES OGSÅ: Renteutviklingen i Norge siden 1820

Lavt gebyr for å binde

Mens det i Norge vanligvis koster 750 til 1.500 kroner å etablere et boliglån (og i f.eks. 3.500 kroner for et båtlån!), er det billig å endre lånebetingelsene fra flytende til fast rente.

Ikke symmetrisk!

Det er viktig å være klar over at det kan være svært mye dyrere å endre betingelsene tilbake igjen. Om du skal endre til flytende rente fra fastrente, vil endringen beregnes som om at du innfrir hele fastrentelånet og tar opp et nytt lån med flytende rente. Om renten på nye fastrentelån med omtrent samme rentereguleringsdato har falt siden du tok opp ditt fastrentelån, må du betale overkurs for å innfri lånet. Banken vil ha en erstatning for at det ikke lenger er mulig å finne noen som er like dum som du. Det vil si at det nye lånet kan bli mye høyere enn det gamle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer