Billig alkohol hos söta bror

Påsketørsten koster betydelig mer på Vinmonopolet enn på Systembolaget.

Publisert
Sist oppdatert

For mange nordmenn er Systembolaget Sveriges største turistattraksjon. Alle vet det er billigere å handle alkoholen i Sverige enn i Norge, men hvor mye billigere er det egentlig å kjøpe de edle dråpene over grensen?

Vi har sjekket prisene på noen av Vinmonopolets bestselgere og sammenliknet dem med Systembolagets priser.

Les også: Den perfekte påskevinen?

Pluss 38 prosent

I gjennomsnitt koster varene 38 prosent mer på Vinmonopolet enn på Systembolaget. Forskjellen er størst på pappvin (3 liter), som stort sett koster dobbelt så mye i norge som i Sverige.

Husk at vi bare har sjekket prisene på de mest populære varene i de forskjellige klassene, og at prisforskjellene vi fant ikke nødvendigvis gjenspeiler prisnivået på samtlige varer.

> Her finner du detaljerte prislister

 • Pappvin
 • J.P. Chenet Cabernet Syrah var den mest solgte pappvinen på Vinmonopolet i fjor. Hele 1.748.325 liter av denne vinen ble solgt til rødvinstørste nordmenn. Som du kan se av tabellen under, er det mye å spare på å kjøpe nordmenns favorittpapp over grensen. I Sverige koster nemlig denne treliterskartongen bare halvparten av prisen på Vinmonopolet. Tilsvarende prisforskjeller finnes også på andre populære sorter pappvin.

  For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer