Billig, billigere, billigst på surfing

Teleselskapenes surferabatter ser bra ut, men vi avslører hva som er gull og hva som bare er glimmer.

Billig, billigere, billigst på surfing
Publisert

Telenor, Telia og Tele2 har hakk i hel med hverandre funnet det for godt å tilby rabatter for dem som surfer på nettet via 810-nummer. Det vil si telefonnummer du i utgangspunktet betaler lokaltakst for å benytte, uansett hvor i landet du ringer fra.

Men mens Telia og Tele2 kun tilbyr slike rabatter til deg som surfer via selskapenes egne internettnoder, gir Telenor rabatter til alle som ringer 810-nummer. Det betyr at også kunder hos EuNet kan surfe med rabatt. Men lønner disse rabattene seg? Og hvem er best? DinSide har regnet for deg.

Når lønner det seg?

Telia og Tele2s internettkunder har et tilbud hos disse selskapene som kan benyttes dersom de også blir telefonkunder der. Å være telefonkunde er i utgangspunktet kostnadsfritt både hos Telia og Tele2. Men nettkunder her kan også få rabatt hos Telenor. Alle selskapenes rabattordninger koster 10 kroner i måneden.

Hos Telenor lønner det seg å velge rabattordningen Familie og Venner Internett dersom man surfer for mer enn 46 kroner i måneden. (Dette tilsvarer omkring fem og en halv times oppkobling på kveldstid.) Hos Telia lønner det seg å velge Internettbonus fremfor vanlig lokaltakst dersom du er oppkoblet til nettet for mer enn 50 kroner i måneden. (Det vil si omkring seks timers kveldssurfing.) Hos Tele2 må du surfe for mer enn 34 kroner i måneden for at Supersurf skal være lønnsom. (Altså like i overkant av fire timers oppkobling på kveldstid.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer