Billig boliglån i utlandet

Er det for farlig å ta opp lån i et land med lav rente? Eller å sette sparepengene i et høyrenteland?

Publisert
Sist oppdatert

Har vi det bedre eller verre enn borgerne i andre land når det kommer til hva vi må betale i månedlige renteutgifter på våre boliglån - og andre lån?

Sjekk boliglånskalkulatoren

Høyt i Norge

Slik det ser ut akkurat nå, er nok svaret ja. For ifølge vår oversikt over rentene i all verdens land, ligger vi ganske høyt i forhold til land vi ofte sammenlikner oss med.

Hvor mye høyere rente tåler du? Det kan du sjekke her i DinSides renteendringskalkulator

Vi har her valgt å konsentrere oss om rentenivåene i de vestlige og industrialiserte land, da folk flest nok vil være skeptiske til å ta opp lån i (eller alternativt: sende sparepengene til) eksempelvis Sierra Leone, Irak eller Botswana.

Japan og Sveits

Er norsk rentenivå så høyt at det kan være lønnsomt å se til utlandet for å få lån? Eller er risikoen for stor?

Umiddelbart kan det jo virke attraktivt å ta opp lån i eksempelvis japanske yen eller sveitsiske franc, der styringsrenten er henholdsvis 0,5 og 2,75 prosent.

- Mange av våre kunder har hatt lån i japanske yen, men de fleste konverterte til sveitsiske franc, og tok dermed ut en gevinst. I perioden 2005-2006 var langt de fleste lån i franc, men også her valgte veldig mange å ta ut gevinsten. Nå er mange igjen interesserte i lån i sveitsiske franc, fordi kursen på franc har gått opp. Jo høyere kurs, jo lavere er også risikoen, sier valutamegler i Sparebanken 1 SR-bank, Petter Ølberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer