Billig boligsikring

Du trenger ikke investere i dyre innbruddsalarmer for å gjøre boligen din mindre fristende for innbruddstyver. Fysiske tiltak kan i mange tilfeller være vel så bra som alarm, og det er både enkelt og rimelig å gjennomføre.

Publisert

Forsikringsselskapene betalte i fjor over 500 millioner kroner i erstatninger etter innbrudd og tyveri fra boliger. Derfor overrasker det ikke at du kan få rabatt på innbo- og villaforsikringen dersom du sikrer boligen din fysisk mot innbrudd. Fysisk sikring innebærer bruk av låser, gitter, bolter og skruer på alle mulige innganger til boligen. Politiet anbefaler at man først sikrer boligen sin fysisk før man begynner å tenke på alarm.

Får du innbrudd i boligen din er det liten mulighet for at tyven blir tatt og du får tingene dine igjen. Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at bare 15 prosent av innbrudd med tyveri blir oppklart.

FG-godkjente dørlåser

Den enkleste veien inn i boligen er gjennom døren. Dette gjelder også for innbruddstyvene. Derfor bør dørene sikres med FG-godkjente låser. (Godkjent av Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd.)

- Forbausende mange har riktig lås på inngangsdøren, men ikke på de andre dørene, forteller sikkerhetsinspektører i Falken til DinSide. - Det er ikke nok å sette gode låser på hoveddøren, dersom verandadør og bakdør kun er låst med standardnøkler eller knappevriderlåser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer