Billig eller sexy oppvarming?

BOLIG: Det er ingen grunn til å fryse i vinter. Vi guider deg gjennom de ulike alternativene som varmer deg og resten av familien. For hva bør du velge når valget står mellom strøm, peiser og ovner, varmepumper og olje?

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV93656)]

Strømpris-sjokket forrige vinter ga selgere av alternative varmekilder all den gratisreklamen de kunne tenke seg. Kanonsalget av varmepumper er ett eksempel på at markedet har eksplodert.

Men hvilken varmekilde bør du egentlig velge?

Trykk på lenkene til høyre for å bli guidet gjennom strømmarkedet, oljefyring, varmepumpene, og ikke minst de sexy peisene.

Men hva er egentlig billigst?

Enova - det nye statlige kompetansesenteret for enøk-arbeid, mener at varmekildene bør rangeres slik:

Billigst og dyrest strøm
VarmekildeEffektiv pris (øre/Kwh)Kommentarer
Varmepumpe25Du får cirka tre ganger så mye varme igjen i forhold til mengden strøm du tilfører pumpa.
Vedovn50Basert på tørr ved til 1500 kr/favn og en moderne ovn med 75% virkningsgrad.
Pellets50Prisene varierer en del, spesielt avhengig av leveringskvantum. Her er det benyttet en brennverdi på 4,8 kWh/kg og 85% virkningsgrad
Oljefyring55Prisene varierer også her. Vi har tatt utgangspunkt i 5 kr/liter og en moderne oljekjel med 90% virkningsgrad. Forurenser…
Strøm75Basert på fastprisavtale for 1 år inkludert nettleie og alle avgifter.
Kilde: ENOVAs svartjeneste
Billig eller sexy oppvarming?

Alle strømprisene

Uansett om du har peis eller varmepumpe vil årsregnestykket påvirkes av strømprisene. Her gjelder det derfor å velge riktig strømleverandør for å kutte unødvendige utgifter.

Hos oss får du til enhver tid full oversikt over strømprisene i våre oppdaterte prislister for de variable strømprisene, og fastprisavtalene.

I tillegg viser DinSides strømkalkulator nøyaktig hvor mye akkurat du vil spare på bytte til en billigere strømleverandør.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer