Billig fjortis-SMS

MOBIL: Med tekstmeldinger til 11 øre stykket har javasms lagt ut agnet til landets fjortiser. Spørsmålet er om mobilgenerasjonen lar seg friste.

Publisert
Sist oppdatert

Blant de yngste mobilbrukerne er det tekstmeldinger – eller SMS, det går i. Standardprisen på en vanlig SMS-melding er en krone, og sender du mellom 20 og 30 meldinger om dagen sier det seg selv at ethvert billigere alternativ virker fristende.

Det er derfor denne gruppen selskapet Javasms.no har lyst til å få som kunder.

Men ikke for alle

For å kunne bruke tjenesten må flere vilkår være oppfylt:

  • For det første må mobiltelefonen takle javaprogrammer. De fleste nye telefoner gjør dette – men langt fra alle.
  • I tillegg må telefonen ha GPRS.
Mangler du en av disse mulighetene på telefonen din kan du altså ikke bruke tjenesten. Et annet minus er at både du som sender og alle som mottar meldingene må ha lastet ned javaprogrammet, og ha betalt månedsavgiften på 30 kroner.

Billig

- Selv ser vi på tjenesten som et nyttig supplement til et vanlig mobilabonnement, og da spesielt for de som liker å sende mange meldinger, sier Geir Tvedt - daglig leder i Panoramiq AS. I tillegg til at det blir langt billigere får du også mulighet til å skrive lengre meldinger enn før. Den vanlige tekstmeldingen stopper ved 160 tegn, mens vi gir deg hele 200.

- Det koster 30 kroner i måneden å ta del i tjenesten, og programmet du trenger på mobilen din er det bare å laste ned på samme måte som et Javaspill. For de 30 kronene kan du sende så mange meldinger du bare vil, i tillegg kommer din vanlige mobiloperatørs GPRS-priser.

Frister det med billig-SMS? (Avsluttet)
Ja(58%) 229
Nei(36%) 144
Vet ikke(6%) 23
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Prisen du betaler for dataoverføringen vil variere etter mengden data som sendes til og fra telefonen din. Sender du 20 meldinger per dag vil prisen ligger på rundt 11 øre per melding, men de nøyaktige prisene vil kunne variere etter hvilken leverandør og abonnement du har til vanlig.

- Det er viktig å få fram at dette er akkurat som å sende vanlige tekstmeldinger, sier Tvedt. Du har en inn og utboks og kan lagre navn og nummer, i tillegg er det enkelt å sende masseutsendelser, det vil si den samme meldingen til en stor gruppe av mottagere.

- Skulle du få en vanlig SMS eller en samtale, mens du har javaprogrammet oppe vil forøvrig telefonen pipe eller ringe som før. Da er det bare å gå ut av javaprogrammet vårt for å svare. Du mister altså ingen funksjonalitet, men får tilført en billigere måte å kommunisere på. Siden vi lanserte tjenesten på mandag har vi fått svært mye oppmerksomhet i media, forhåpentligvis kommer også kundene etter, avslutter Tvedt.

Hva synes du?

Det store spørsmålet er om markedet er modent for Javasms. Har kundene gode nok telefoner og er de villige til å melde seg inn? Fortell oss hva du mener i diskusjonsgruppen nedenfor.

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer