Billig forsikring i Sverige

SMUTTHULL: I Sverige koster bilforsikringen 50% mindre enn i Norge. Men kan du forsikre bilen din der? Vi har sett på saken.

Publisert
Sist oppdatert

For EU-borgere virker alt tilsynelatende enkelt. De kan nemlig forsikre bilen sin i et hvilket som helst forsikringsselskap i et hvilket som helst EU-land.

Gode penger å spareForsikringsprisen på en Volvo V70 Cross Country var cirka 23.500 per år hos GjensidigeNor. Svenskene kan derimot kose seg hele veien til banken. Hos svenske Volvia slipper nemlig søta bror unna med rundt 9.444 svenske kroner per år.

Men så var det oss da, EØS-borgerne, kan også vi påberope oss de samme rettighetene?

Ja

- EØS-avtalen gir deg her de samme rettighetene - i hvert fall i teorien, bekrefter Henrik Bull, forsker ved senter for europarett.

Utgangspunktet er altså klart, forsikringsdirektivene gjelder likt for EU & EØS landene, målet er altså å sikre den frie flyten av tjenester.

Så langt så vel.

Betingelser

For at du skal kunne tegne forsikring i et svensk selskap må imidlertid følgende betingelser være oppfylt:Det aktuelle forsikringsselskapet i Sverige må være tilsluttet garantifondsavtalene i det landet hvor bilen er registrert.

Selskapet må mao. være medlem av den norske trafikksikkerhetsforeningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer