Billig forsikrings-forsikring

Selv om forholdet kunde og forsikringsselskap skal være basert på tillit, kan det lønne seg å ha noen håndfaste bevis for de dyreste gjenstandene som skal erstattes. Her er FNHs smarte triks. Det trenger ikke koste særlig mye mer enn en filmrull.

Publisert
Sist oppdatert

De store investeringene

Om du har foretatt noen dyre oppgraderinger av boligen, for eksempel byttet ut alle Whirlpool for Ikea-hvitevarene med nye fra Smeg, eller investert i nytt hjemmekinoanlegg eller et kunstverk, kan dette noen ganger være vanskelig å bevise.

Kvitteringer på disse tingene er ofte spesielt viktige når det gjelder nyanskaffelser, litt utenfor det prissjiktet du vanligvis opererer i.

Det samme gjelder eiendeler du allerede har: Antikviteter, kunst, smykker... Brenner det opp, eller blir det stjålet, kan det være vanskelig å bevise om en gammel rokk er femten år gammel fra husfliden, eller 150 år gammel fra familiegården, og verdt minst 150 ganger mer.

- I praksis trenger man ikke kvitteringer på alt, møbler og husgeråd. Men det kan være fornuftig å beholde kvitteringer på noen av de store investeringene, for eksempel ny flatskjerm, ny vaskemaskin, nye hvite- og brunevarer, sier Haakonsen i FNH.

Rådet er enkelt: Ta vare på kvitteringer for alle store innkjøp, det være seg et par nye sko til 5.000, eller en flatTV til 50.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer