Billig lån for miljøbil

Blant de billigste billånene vi finner i oktober er et spesiallån for biler med lavt CO2-utslipp.

Kommer inn under lånet:  Sammenliknet med f.eks. å sykle er den ikke spesielt miljøvennlig. Men den er rensligere enn en dragster og kommer inn under miljøbillånet til Sparebanken Sogn og Fjordane. Foto: Per Ervland
Kommer inn under lånet: Sammenliknet med f.eks. å sykle er den ikke spesielt miljøvennlig. Men den er rensligere enn en dragster og kommer inn under miljøbillånet til Sparebanken Sogn og Fjordane. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Generelt har billånsrentene falt siden vi sjekket dem sist i august. De laveste rentene, som Skandiabanken tilbyr alle og Gjensidige tilbyr medlemmer av fagforeningen Tekna, er riktignok uforandret. Men noen av de halvdyre har beveget på seg.

Miljøbillån mot toppen

Nær toppen av listen melder sparebanken Sogn og Fjordane seg nå på med et lån som går bare til biler som har et CO2-utslipp under 120 gram/kilometer. Dette er hovedsakelig elektriske biler og hybridbiler, men også mange miljøoptimerte dieselbiler med lavt CO2-utslipp kan finansieres ved lånet.

Vi har bare tatt med standardvilkåret som også folk som ikke er kunder i banken fra før kan oppnå, men programkunder i Sparebanken Sogn og Fjordane kan finansiere miljøbiler til landets beste vilkår (når vi ikke tar hensyn til kostnaden ved å være programkunde).

Vanskelig å komme seg ut

Om vi synes renten på boliglånet blir for høy, går vi til DinSides boliglånskalkulator, finner en billigere bank og flytter lånet til denne. Men det samme kan vi ikke gjøre med billånet. Det er ikke tradisjon for å refinansiere billån, selv om dette lar seg gjøre. Når du tar opp et billån, må du derfor regne med å "sitte fast" hos långiveren helt til du har nedbetalt lånet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.