Mobilabonnement fra Fjordkraft – lønner det seg?

Billig mobilsurfing, men ikke alltid billigst totalt

Fjordkraft gir gode mobilpriser til strømkundene. Spørsmålet er om strømprisene også er gode.

FJORDKRAFT MOBIL: Fjordkraft er ikke lenger bare en leverandør av strøm. Nå kan du lade mobilen og surfe på den med samme selskap, nå som Fjordkraft har blitt en mobiloperatør. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FJORDKRAFT MOBIL: Fjordkraft er ikke lenger bare en leverandør av strøm. Nå kan du lade mobilen og surfe på den med samme selskap, nå som Fjordkraft har blitt en mobiloperatør. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

- Nå ønsker vi å utfordre mobilbransjen og de etablerte aktørene med lavere priser, sier Fjordkraft-direktør Rolf Barmen i en pressemelding.

De har derfor hevet seg inn i mobilabonnement-markedet, som Fjordkraft Mobil. Og med samme retorikk som blant andre Hello vil de «utfordre telekom-duopolet», med «lave priser for alle – og ekstra lave priser til våre kunder».

Har du strøm fra Fjordkraft, får du lavere priser på mobilabonnementene deres. Akkurat som hos Get, hvor du får lavere mobilpriser om du har TV- og bredbånd fra dem.

Spørsmålet er selvfølgelig om Fjordkraft faktisk kan møte den harde priskonkurransen, og om det lønner seg å gå «all in» med både strøm og mobil fra samme selskap.

Fjordkraft Mobil om du ikke er strømkunde

For å ta det første først: Fjordkraft er neppe stedet å gå om du bare vil ha et mobilabonnement.

Her er prisene deres for de som ikke er strømkunder, sammenliknet med de billigste operatørene som også tilbyr fri Europa-roaming:

Fjordkraft pris billigste konkurrent pris
Fjordkraft Mobil 1GB199 krIce.net/Hello 1GB129 kr
Fjordkraft Mobil 3GB279 krIce.net/Hello 3GB249 kr
Fjordkraft Mobil 5GB339 krTelio Fribruk+EU 5GB258 kr
Fjordkraft Mobil 10GB439 krChili Large+EU 10GB349 kr
Fjordkraft Mobil 20GB539 krChili X-Large+EU 25GB549 kr

På bare ett av abonnementene er altså Fjordkraft billigst: 20 GB-abonnementet. Andre operatører som ikke er med i lista har like mye eller mer data til lavere pris, men da uten fri roaming i Europa.

Fjordkraft Mobil for strømkunder

Men selve kongstanken til Fjordkraft er altså å gi gode priser til de som allerede er strømkunder der. Og ser vi på disse prisene, blir bildet et ganske annet.

Fjordkraft m/strøm pris billigste konkurrent pris
Fjordkraft Mobil 1GB119 krIce.net/Hello 1GB129 kr
Fjordkraft Mobil 3GB199 krIce.net/Hello 3GB249 kr
Fjordkraft Mobil 5GB279 krTelio Fribruk+EU 5GB258 kr
Fjordkraft Mobil 10GB339 krChili Large+EU 1+GB349 kr
Fjordkraft Mobil 20GB439 krChili X-Large+EU 25GB549 kr

For de som allerede er strømkunder hos Fjordkraft, er deres priser billigst på samtlige abonnementer unntatt ett: 5GB-abonnementet, hvor Telio slår dem på pris.

Totalsummen for strøm og mobil

Her er en tenkt husholdning: To personer i Oslo med 15.000 kilowattimer strømbruk i året og et 3 GB-mobilabonnement hver.

Gjennom Dinsides strømkalkulator kan vi finne en teoretisk totalsum over ett år, om husstanden går for hele Fjordkraft-pakka eller velger de billigste mobil- og strømselskapene uavhengig.

Fjordkraft-pakke årspris billigst-pakke årspris
Fjordkraft Mobil 3GB x24776 krIce.net/Hello 3GB x25976 kr
Fjordkraft strøm3585 krOslokraft2085 kr
totalt8361 krtotalt8061 kr

Som du ser går vinninga opp i spinninga: Selv om Fjordkrafts mobilabonnementer gir en god innsparing, vil strømprisene akkurat nå gjøre strømregninga ganske mye høyere, da Fjordkraft ikke er billigst. Totalen for Fjordkraft-pakka bli dermed noen hundrelapper dyrere i året.

Lønner seg ikke, men...

Regnestykket over er selvfølgelig høyst teoretisk. Både strømpriser og mobilpriser endrer seg gjennom året.

Men poenget er uansett: Det billigste her i livet er å følge med på markedet og velge den billigste tjenesten der og da. Uansett om det er strøm eller mobil. Å «binde» seg til én leverandør er derfor ikke det smarteste rent prismessig.

Men det kan selvfølgelig være enklere å ha færre selskaper å forholde seg til. Og er du en fornøyd kunde hos Fjordkraft, uten planer om å bytte, får du absolutt svært gode mobilpriser fra dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer