Billig, sa du?!

Det er ikke alltid penger å spare på å handle «billig» i Sverige.

GRENSEHANDEL: Det kan være mye å spare på å handle over grensen. Men alt er ikke nødvendigvis billigere. Foto: Colourbox
GRENSEHANDEL: Det kan være mye å spare på å handle over grensen. Men alt er ikke nødvendigvis billigere. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at det finnes mye som er billigere i Sverige enn i Norge.

Men om du ikke handler smart, er det ikke sikkert du sparer så mye som du hadde håpet på. Det kan faktisk hende du ikke sparer noen verdens ting på å ta handleturen til Sverige.

Her er seks punkter du bør tenke gjennom når du er på handletur over grensen:

Ikke betal med feil valuta

Handlesentra og butikker på andre siden av grensen gir deg som regel to betalingvalg; enten kan du betale i norske eller svenske kroner.

Mange kjøpesentra har til og med to betalingsterminaler - én der du må sette inn kortet med chip for å betale med norske kroner, og én du må dra magnetstripen for å betale med svenske kroner.

Dessverre er det mange nordmenn som velger det første alternativet, altså å betale i norske kroner. Kanskje fordi den norske prisen kommer opp med en gang, slik at en ser nøyaktig hvor mye en må betale. Eller kanskje det rett og slett er fordi mange innbiller seg at det er billigere å betale med norske kroner.

Men valutaeksperter er enige i sin sak: Du bør alltid be om å betale i svenske kronor over grensen. Du skal altså be om å få dra kortet gjennom den svenske bankterminalen, slik at du betaler beløpet i svenske kroner. Betaler du i norske kroner vil du få et valutapåslag som gjør varene dyrere enn om du hadde betalt i svenske kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer