Du har sikkert fått med deg at mørk sjokolade er sunnere enn lys.
Men spiller prisen noen rolle? Er dyre, mørke sjokolader bedre enn billige?
Les også: Disse sjokoladene bør du spise
Nettopp dette spørsmålet stiller en leser i det danske forbrukermagasinet Samvirke.dk.
Billigst er best
Leif Skibsted, som er forsker på naturlige antioksidanter i mat, ekspert i molekylær gastronomi og professor i fødevarekjemi ved universitetet i København, gir følgende svar:
«Kakaosmør gir sjokoladen en mild smak, mens kakaopulver gjør sjokoladen bitter.
Kakaosmør er den dyre bestanddelen av kakao. De billigere sjokoladene inneholder derfor relativt mer kakaopulver enn dyre produkter som har samme prosentangivelse og dermed også flere flavonoider, da flavonoider finnes i kakaopulveret og ikke i kakaosmøret.
Så med hensyn til flavonoidinnholdet er billigst faktisk best!»
Les også: Den beste tursjokoladen
Derfor er flavonoider bra
Det er flavonoidene, en type antioksidanter i kakaobønnene, som gir sjokoladen dens helsegunstige effekt. Desto mer kakao sjokoladen inneholder, desto høyere nivåer av flavonoider, skriver Helsenett.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger