- Billigbatteri like bra som dyre

Svensk test avslører.

- Det lønner seg ikke å kjøpe dyre batterier for å slippe å bytte de så ofte, fant Intertek og Testfakta i denne batteritesten. Foto: Colourbox
- Det lønner seg ikke å kjøpe dyre batterier for å slippe å bytte de så ofte, fant Intertek og Testfakta i denne batteritesten. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er det britiske testlaboratoriet Intertek som på oppdrag av det svenske forbrukertestmagasinet Testfakta.se har testet 12 batterier fra ulike produsenter, i ulike prisklasser. Konklusjonen er klar: Billig er like bra som dyrt.

- Hvorfor bruke 13 kroner på et batteri, når du kan få et likeverdig produkt for under to kroner, skriver svenske Testfakta.se.

- Lønner seg ikke å kjøpe dyrt

Ifølge Testfakta.se uttaler den britiske testlederen Mark Coggins at det riktignok er en forskjell mellom de billigste og et par av de dyreste batteriene, men at denne forskjellen er mye mindre enn de hadde forventet. Han kommenterer også at det generelt sett har skjedd en forbedring i leivslengden på denne typen batterier, og at det ikke lønner seg å kjøpe dyrere batterier for å slippe å bytte batteri så ofte.

Stell pent med batteriene

Sju produsenter under lupen

Intertek har testet livslengden på noen av de vanligste alkaliske AA-batteriene (1,5 volt) på markedet. I testen inngår to produkter fra fem store batteriprodusenter; det enkleste standardbatteriet og en dyrere variant som ifølge produsenten skal fungere bedre i produkter som drar mer strøm. I tillegg er det testet billige batterier fra Ikea og Clas Ohlsson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer