Billige kvalitetsdråper

Vineksperten anbefaler terrassevin som ikke ruinerer deg.

Publisert
Sist oppdatert

Når renta står stille 3,75 prosentpoeng høyere enn hva den var i bunnåret 2004, og boligprisen daler ned i skjul, får man lyst til å kneppe igjen lommeboka og glemme alt som heter luksus og kos.

Men det behøver du ikke hvis du leser Dinside.no i sommer. Her vil du nemlig finne tips om hvordan du kan kombinere det gode liv med et stramt budsjett.

Italiensk

Carl-Erik Christoffersen (52) stiftet vinklubbene Vinfo og Vinatom og skriver dessuten jevnlig om vin for pressen. Han mener at man får mye god vin for 90-100 kroner:

- For en hundrelapp får man god vin med få feil, sier Christoffersen til Dinside.no

Christoffersen har reist mye i Italia og Toscana og herfra henter han ukens viner:

Carl-Erik Christoffersen mener at man får god kvalitet for 100 kroner.
Carl-Erik Christoffersen mener at man får god kvalitet for 100 kroner. Vis mer


- Mezzocorona Pinot Grigio er en tørr hvitvin. Pinot grigio-druen gir fruktig vin som gir inntrykk av sødme selv om vinen er tørr. Denne vinen er fyldig og fruktig og passer fint til salat om sommeren, men kan også drikkes uten følge.

2007-utgaven får du på Vinmonopolet for 100 kroner.

Vil du at det skal være litt sprudlende, går du for Saracco Moscato d'Asti 2007 som koster 120 kroner på Vinmonopolet.

- Denne er litt musserende og har et litt lavere alkoholinnhold, noe som er greit på sommeren, sier Carl-Erik Christoffersen.

Jordbær uten fløte er en utmerket følgesvenn til denne perlende vinen.

Billigere vin

- Vinprisene har holdt seg stabile i mange år. Mens prisen på andre næringsmidler har gått litt opp, så har vinprisene stått helt stille, sier vinskribent Christoffersen.

Midt i renteoppgangen kan du nyte vinene og samtidig vite at du sparer penger på vinkjøpet i forhold til hva du gjorde for noen år siden.

Vinsnobbens billige favoritt

BESTE BOBLERLes også vår test av musserende vin: >>> Denne champagnen er best


AKTUELTVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer