Billigere å ringe i Europa

Prisene settes ned fra 30. august.

Satsene for å ringe i Europa blir lavere fra 30. august. Foto: Colourbox.com
Satsene for å ringe i Europa blir lavere fra 30. august. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisene for å bruke mobiltelefon på reise i Europa settes ned fra 30. august. Det vil bli 24 øre billigere per minutt å ringe, og 18 øre billigere per minutt å motta samtaler innen EU/EØS. Det melder Post- og teletilsynet.

Fra 15. januar 2008 ble det innført maksimalpriser for å ringe og for å motta samtaler når man er på reise i EU/EØS-land (27 EU-land, Norge, Island og Liechtenstein). For mobilkunder i EU-landene ble reguleringen gjort gjeldende fra sommeren 2007. På grunn av behovet for en lovendring for å kunne gjennomføre regelverket i Norge, tok det noe lenger tid før regelverket ble gjeldende her.

Betaler du for mye for din mobilbruk? Test DinSides mobilkalkulator

Hva er de nye maksimalprisene?

Reglene om maksimalpriser innebærer at det fra 30. august 2008 ikke skal koste mer enn 4,64 NOK per minutt (inkludert mva) å ringe fra et EU/EØS-land til Norge eller til et annet EU/EØS-land. Videre skal det ikke koste mer enn 2,21 NOK per minutt (inkludert mva) å motta en samtale. Maksimalprisene, som gjerne kalles eurotariff, har blitt redusert med 24 øre for å ringe og 18 øre for å motta en samtale siden disse prisene ble innført i januar 2008. Maksimalprisene gjelder kun for talesamtaler, og ikke for SMS, MMS eller andre datatjenester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer