Billigere blir det nok ikke!

Nå er tiden inne for å gå amok i britiske nettbutikker.

Billigere blir det nok ikke!
Publisert
Sist oppdatert

Som DinSide skrev torsdag, har det britiske pundet nær sagt kollapset de siste dagene. Stygge arbeidsledighetstall og sterkere norsk krone får skylden for at 1 pund ikke koster mer enn 9,19 kroner.

- Pundet har ikke vært så lavt siden 1977, sier makroøkonom Bjørn Roger Wilhelmsen i First Securities.

VALUTAKALKULATOR

Dramatiske tall

- Det kraftige fallet i pundet henger i stor grad sammen med den kraftige økningen i arbeidsledighet i Storbritannia. I løpet av en måned er det blitt 138.000 flere ledige i landet, noe som er den største økningen som noensinne er registrert i Storbritannia, forklarer Wilhelmsen til DinSide.

I tillegg har norsk krone styrket seg, som et resultat av saftig børsoppgang og betydelig høyere oljepris. Wilhelmsen sier kronestyrkelsen har ført til ytterligere svekkelse av pundet med kronen.

Netthandel med pund

Dette er selvsagt forferdelige nyheter for Storbritannia, men vi må jo ha lov til trekke litt på smilebåndet, og dra nytte av den rekordlave kursen. Britiske nettbutikker florerer av gode krisetilbud for tiden, og med en super valutakurs i tillegg, er dette tiden for å gjøre et gigantkupp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer