Prisen på julebord:

Billigere enn Ikea

På denne restauranten får du trolig Oslos billigste julemat.

BRUN OG BILLIG: På Løkka Bar & Kjøkken får du pinnekjøttet billigere enn på Ikea, og du kan attpåtil få en øl ved siden av. Foto: Elisabeth Dalseg
BRUN OG BILLIG: På Løkka Bar & Kjøkken får du pinnekjøttet billigere enn på Ikea, og du kan attpåtil få en øl ved siden av. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er dyrtid, og prisen på klassisk julemat på restaurant er så høy at ikke alle har anledning til å ta julebordet ute.

Vi har tidligere skrevet om matskribent Helle Øder Valebrokks smarte grep som student, for å få råd til julebord: I flere år tok hun og barndomsvennene gratisbussen til Ikea for å spise pinnekjøtt.

Ikea-bussen går fortsatt, og denne uka er også julematen på plass i Ikea-restauranten. Nå koster pinnekjøttet 299 kroner, men det er faktisk mulig å få det enda billigere:

På Løkka Bar & Kjøkken, midt på Grünerløkka i Oslo, får du juletallerken eller pinnekjøtt for 249 kroner.

Og her kan du attpåtil få en øl til, om du ikke har lyst på brus eller saft til julematen.

En klassisk juletallerken med ribbe, medisterkaker, julepølse, rødkål, julesaus og kokte poteter koster det samme, og ønsker du en søt avslutning på måltidet får du en skål riskrem med rød saus til 89 kroner.

Vet du om noen andre rimelige restauranter som serverer julemat? Send oss gjerne et tips!

Billig alternativ

Siden Løkka Bar & Kjøkken tok over lokalene til Habanero ved Birkelunden i Oslo i fjor vår, har de servert husmannskost og øl til en hyggelig penge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer