Prisen på julebord:

Billigere enn Ikea

På denne restauranten får du trolig Oslos billigste julemat.

BRUN OG BILLIG: På Løkka Bar & Kjøkken får du pinnekjøttet billigere enn på Ikea, og du kan attpåtil få en øl ved siden av. Foto: Elisabeth Dalseg
BRUN OG BILLIG: På Løkka Bar & Kjøkken får du pinnekjøttet billigere enn på Ikea, og du kan attpåtil få en øl ved siden av. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er dyrtid, og prisen på klassisk julemat på restaurant er så høy at ikke alle har anledning til å ta julebordet ute.

Vi har tidligere skrevet om matskribent Helle Øder Valebrokks smarte grep som student, for å få råd til julebord: I flere år tok hun og barndomsvennene gratisbussen til Ikea for å spise pinnekjøtt.

Ikea-bussen går fortsatt, og denne uka er også julematen på plass i Ikea-restauranten. Nå koster pinnekjøttet 299 kroner, men det er faktisk mulig å få det enda billigere:

På Løkka Bar & Kjøkken, midt på Grünerløkka i Oslo, får du juletallerken eller pinnekjøtt for 249 kroner.

Og her kan du attpåtil få en øl til, om du ikke har lyst på brus eller saft til julematen.

OSLOS BILLIGSTE? På Løkka Bar & Kjøkken serverer Ionela Bogoief og Nazakat Ali norsk tradisjonsmat til en rimelig penge. Foto: Privat
OSLOS BILLIGSTE? På Løkka Bar & Kjøkken serverer Ionela Bogoief og Nazakat Ali norsk tradisjonsmat til en rimelig penge. Foto: Privat Vis mer

En klassisk juletallerken med ribbe, medisterkaker, julepølse, rødkål, julesaus og kokte poteter koster det samme, og ønsker du en søt avslutning på måltidet får du en skål riskrem med rød saus til 89 kroner.

Vet du om noen andre rimelige restauranter som serverer julemat? Send oss gjerne et tips!

Billig alternativ

Siden Løkka Bar & Kjøkken tok over lokalene til Habanero ved Birkelunden i Oslo i fjor vår, har de servert husmannskost og øl til en hyggelig penge.

- Bestselgerne er indrefilet av okse og hjemmelagede kjøttkaker i brun saus med poteter og stuet kål, sier Nazakat Ali , daglig leder på Løkka Bar & Kjøkken, til DinSide.

I disse dager er det likevel noe litt annet som dominerer bestillingene: Julemat.

JULETALLERKEN: Ribbe, medisterkaker og julepølser med klassisk tilbehør. Foto: Nazakat Ali
JULETALLERKEN: Ribbe, medisterkaker og julepølser med klassisk tilbehør. Foto: Nazakat Ali Vis mer

- Det er veldig mange som kommer til oss og spiser julemat, sier Ali. Som en relativt nystartet restaurant er det fortsatt noen ledige plasser om noen vil ta julebordet her.

Vet du om noen andre rimelige restauranter som serverer julemat? Eller noen som tar blodpris? Send oss gjerne et tips!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer