Billigere euro og pund

Kronen har endelig styrket seg mot andre valutaer.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig har den norske kronen styrket seg. Nå ligger både euroen og pundet på sitt laveste nivå på mange måneder.

Euroen koster nå 9,03 kroner, noe som er betydelig mindre enn for bare noen uker siden. Pundet er også på nær rekordlave nivåer. Ett pund koster nå bare 9,57 kroner.

Det betyr at du kan handle billigere på nettet, eller at turen din til et euro-land blir hyggeligere for lommeboken din, enn bare for kort tid tilbake.

Spar hundrevis av kroner på nettkupp i USA

Undervurdert krone

Det er ikke mange uker siden 1 euro kostet 10 kroner. Det at den har blitt billigere de siste dagene er en kombinasjon av at kronen er blitt sterkere, og at euroen har svekket seg.

- Det fleste mener vel at kronen var undervurdert, og at euroen var overvurdert i forhold til de fundamentale økonomiske faktorene, sier makroøkonom Bjørn Roger Wilhelmsen i First Securities.

Han sier det ikke er unaturlig at euroen nå blir svakere.

- Eurokursen var veldig sterk mot slutten av forrige året, og situasjonen i europeisk økonomi har forverret seg i det siste, så dette er en naturlig svekkelse av kursen, sier Wilhelmsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer