Norsk kronekurs

Billigere ferie i høstferien?

Endelig går det riktig vei om du vil dra til storbyfavoritten London. Se også hvordan norsk kronekurs ligger an sammenlignet med andre valutaer.

SVAKERE BRITISK PUND: Kursen på britiske pund er ikke lenger like skremmende som for bare noen måneder tilbake. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX
SVAKERE BRITISK PUND: Kursen på britiske pund er ikke lenger like skremmende som for bare noen måneder tilbake. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert

Høstferien nærmer seg med stormskritt, og selv om mange av oss foretrekker høstdager på hytta, er det andre som gjerne vil en tur utenlands.

For de dette gjelder, er det greit å være klar over at norsk krone generelt har blitt sterkere mot de fleste valutaer.

Ikke minst gjelder dette hvor mye du må punge ut med for britiske pund.

Rimeligere London-reiser

Ifølge valutaanalytiker Camilla Viland i DNB har det vært en generell kronestyrkelse i år, blant annet fordi oljeprisen har gått opp og en generell bedring i norsk økonomi.

- I tillegg har pris- og boligveksten steget mer enn ventet, noe som gjør det mindre sannsynlig at Norges Bank vil kutte renten nå i høst. Dette er alle forhold som har gjort kronen mer attraktiv og kronen har styrket seg mot de fleste valutaer, forteller hun til Dinside.

Blant annet har krona styrket seg mot britiske pund, som man tidligere i år måtte ut med over 13 kroner for, viser tall fra Norges Bank. Nå ligger derimot pundet på rundt 10,9 norske kroner, og skal antakelig litt lenger ned om en måneds tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer