Norsk kronekurs

Billigere ferie i høstferien?

Endelig går det riktig vei om du vil dra til storbyfavoritten London. Se også hvordan norsk kronekurs ligger an sammenlignet med andre valutaer.

SVAKERE BRITISK PUND: Kursen på britiske pund er ikke lenger like skremmende som for bare noen måneder tilbake. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX
SVAKERE BRITISK PUND: Kursen på britiske pund er ikke lenger like skremmende som for bare noen måneder tilbake. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert

Høstferien nærmer seg med stormskritt, og selv om mange av oss foretrekker høstdager på hytta, er det andre som gjerne vil en tur utenlands.

For de dette gjelder, er det greit å være klar over at norsk krone generelt har blitt sterkere mot de fleste valutaer.

Ikke minst gjelder dette hvor mye du må punge ut med for britiske pund.

Rimeligere London-reiser

Ifølge valutaanalytiker Camilla Viland i DNB har det vært en generell kronestyrkelse i år, blant annet fordi oljeprisen har gått opp og en generell bedring i norsk økonomi.

- I tillegg har pris- og boligveksten steget mer enn ventet, noe som gjør det mindre sannsynlig at Norges Bank vil kutte renten nå i høst. Dette er alle forhold som har gjort kronen mer attraktiv og kronen har styrket seg mot de fleste valutaer, forteller hun til Dinside.

Blant annet har krona styrket seg mot britiske pund, som man tidligere i år måtte ut med over 13 kroner for, viser tall fra Norges Bank. Nå ligger derimot pundet på rundt 10,9 norske kroner, og skal antakelig litt lenger ned om en måneds tid.

- Det er i all hovedsak britenes Nei til EU som har ført til at valutaen har svekket seg. Brexit gir økt usikkerhet og ventelig svakere vekst i britisk økonomi, forteller valutaanalytiker Camilla Viland i DNB til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer