Billigere inkasso?

De største partiene på Stortinget vil ha lavere inkassogebyrer. Men blir det noe av?

Vil, men får det ikke til:  De har forsåvidt lyst til å sette ned inkassogebyrene, men bare venstresiden har programfestet det.
Vil, men får det ikke til: De har forsåvidt lyst til å sette ned inkassogebyrene, men bare venstresiden har programfestet det. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Stortingets finanskomité i 2007 behandlet et forslag fra Fremskrittspartiets medlemmer, blant annet Ulf Lerstein, om tiltak for folk med betalingsproblemer, gikk opposisjonen inn for "en nærmere utredning av de forslag som er fremmet i forslag V, blant annet tiltak som kan bidra til reduksjon av inkassosalærene". Opposisjonen besto av de øvrige borgerlige politikerne i komitéen, minus Senterpartiet.

Regjeringspartiene hadde sin egen merknad, der de i prinsippet støttet noen av punktene i forslaget, men forkastet helheten, antakelig fordi man ikke ønsker å vedta noe som kommer fra Fremskrittspartiet uansett.

Inkassosatsene fremgår av inkassoforskriften, hvor fordringshaver gis rett til å ilegge skyldnere en privat straff for sen betaling, som multiplikator av inkassosatsen.

Dette mener de:

SVer ved siden av Rødt det eneste partiet som eksplisitt nevner inkassogebyrer i programmet:

"Det må legges flere begrensninger på muligheten for aggressiv markedsføring av forbrukslån, og begrensninger på adgangen til videresalg av gjeld. En ordning der skyldneren gis forkjøpsrett ved overdragelse av fordringer må utredes, og inkassogebyrene må reduseres."Venstre har ikke nevnt spørsmålet i sitt program og politisk rådgiver for Venstres stortingsgruppe Ingvild Boe Hornburg skriver i en e-post til DinSide at

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer