Billigere med fastpris

Det skjer et ras på faststrømfronten i disse dagene. I 14-tiden i går meldte den syvende leverandøren den dagen om en solid reduksjon i strømpriser med ett års fastpris.

Publisert
Sist oppdatert

Raset begynte egentlig i forrige uke da en rekke leverandører, blant andre SKS Kraftsalg, Trønderenergi Kraft og Eidsiva Energi, reduserte sine priser fra drøye 38 øre til i overkant av 37 øre per kilowatt-time. Denne uken fortsetter prisene nedover mot 36-tallet.

Like billig

Dermed kan du nå få bundet strømprisen for et helt år til omtrent den samme prisen som flere av de landsdekkende tilbyr uten binding. For eksempel tilbyr Hafslund Direkte strøm til variabel pris på 36,50 øre per kilowatt-time. Avstanden er ikke stor fra denne prisen til hva for eksempel Skånevik Ølen Kraftlag tilbyr sine fastpris-kunder i et helt år: 36,53 kroner per kilowatt-time.

- Prisene på strømbørsen NORDPOOL har gått ned, og vi følger markedet, er forklaringen fra direktør Maren Kyllingstad i Eidsiva Energi Marked.

Selskapet har rukket å redusere fastprisen i to runder siden forrige onsdag.

De lavere prisene på strømbørsen skyldes i hovedsak nedbørsmengden i det siste, som også har ført til økt fyllingsgrad i vannmagasinene, er Kyllingstads forklaring på hva som reduserer prisen på strøm til forbruker et år frem i tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer