Lønner det seg med «databøtte» fra OneCall FamiliePakka?

Billigere, men ikke uten ulemper

Vil at alle i familien skal dele fra den samme databøtta. OPPDATERING: Nå inkluderer OneCall datarulling likevel.

DATABØTTER: Du kan nå kjøpe datakvoter du kan dele med familien hos OneCall sitt nye FamiliePakka-abonnement. Prisen blir ganske god, men ikke like billig som de aller billigste. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
DATABØTTER: Du kan nå kjøpe datakvoter du kan dele med familien hos OneCall sitt nye FamiliePakka-abonnement. Prisen blir ganske god, men ikke like billig som de aller billigste. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OneCall, en del av Telia, har lansert et nytt konsept: datadeling.

De beskriver det som en «bøtte» full av mobildata, som man kan dele til familiemedlemmer i deres nye familieabonnement OneCall FamiliePakka.

Du kan for eksempel kjøpe 12 gigabyte (GB) data i måneden, og gi to barn 2 GB hver, og 4 GB hver til foreldrene. Eller like mye til hver. Eller endre det etterhvert som måneden går, når man ser hvem som trenger hva.

- Mobildata blir nå en valuta som familien deler seg i mellom i OneCall-appen, forklarer OneCall-sjef Øistein Eriksen i en pressemelding.

Han spøker blant annet med muligheten for å premiere barna med ekstra mye data; «lommebytes» i stedet for lommepenger. Men lønner det seg?

Du får ikke datarulling

Først må vi se på nøyaktig hva OneCall FamiliePakka faktisk innebærer:

 1. Du får fri tale, SMS og MMS for 99 kroner måneden per pers – men dette er uten prisen for data, som du også må ha. Du blir betaler én faktura for alle i abonnementet – opptil fem personer.
 2. Data må du kjøpe som en «bøtte». Hvor stor bøtte og hvor mange medlemmer i abonnementet du velger bestemmer månedsprisen. Det koster for eksempel 796 kroner måneden for 12 GB data fordelt på tre personer, eller 895 kroner når like mye data fordeles på fire personer.
 3. Dataen fordeles fortløpende i OneCall sin app. Hvordan dataen fordeles har ingenting å si på månedsprisen, og kan justeres utover måneden. Ifølge OneCall-sjef Eriksen kan du skru på datakvotene med en presisjon på 0,1 GB.
 4. Fri EØS-roaming er inkludert i tråd med lovverket.
 5. «TaMedData», altså at ubrukt data fra forrige måned «ruller» over til den neste, er ikke inkludert. Du kan fylle på bøtta utover måneden om du har kjøpt for lite, men har du kjøpt for mye, får du ingenting tilbake. OneCall-sjef Eriksen sier til Dinside at tanken er at data skal fordeles aktivt, slik at man ikke havner i denne situasjonen.

OPPDATERING: OneCall inkluderer nå TaMedData i FamiliePakka. Eriksen sier de har fått mye tilbakemelding på at dette var ønsket, og fra 1. oktober er dette inkludert i abonnementene.

Billigere enn andre OneCall-abonnement

Men lønner det seg? Vi tar utgangspunkt i en familie på fire, med en bøtte på 12 GB.

 • Skal alle ha 3 GB hver, med en månedspris på 895 kroner, vil prisen per person være 224 kroner.
 • OneCall tilbyr ikke noen vanlige abonnementer med 3 GB data. Men 2 GB koster 249 kroner måneden, altså mer enn enkeltprisen for 3 GB.
 • Fordeler man derimot dataen som 4 GB til de voksne og 2 GB til barna, kan man se hva disse fire abonnementene hadde kostet totalt i forhold til én familiepakke.
 • 2 GB koster 249 kroner måneden hos OneCall, 4 GB koster 299 kroner, og totalprisen for familien ville blitt 1.096 kroner. Altså 200 kroner mer enn familiepakka, så også her lønner den seg i forhold til OneCalls vanlige priser, men merk altså at ubrukt data ikke blir med til neste måned.

Ikke billigere enn de billigste

Men hva om man handler fritt, og velger abonnementene der de er aller billigst?

 • Du kan få 3 GB-abonnement hos Pepcall for 239 kroner måneden. Altså 956 kroner for fire – 61 kroner dyrere enn OneCall FamiliePakka. Heller ikke Pepcall har datarulling.
 • Vil du heller ha 4 GB til de voksne og 2 GB til barna? Chili gir deg 2 GB måneden for 189 kroner, og Komplett tilbyr 4 GB for 259 kroner – begge med datarulling. Totalt 896 kroner – altså 1 krone unna FamiliePakka.

OneCall FamiliePakka kan altså være et godt tilbud. Men du mister som sagt datarulling.

Å få noe ut av data du har kjøpt, men ikke har brukt, er noe mange har blitt glade for at norske operatører har innført.

Som alltid er svaret derfor kjedelig: Du må nesten sette opp regnestykket for dine behov selv.

Og tenke over hva som er viktigst for deg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer