Lønner det seg med «databøtte» fra OneCall FamiliePakka?

Billigere, men ikke uten ulemper

Vil at alle i familien skal dele fra den samme databøtta. OPPDATERING: Nå inkluderer OneCall datarulling likevel.

DATABØTTER: Du kan nå kjøpe datakvoter du kan dele med familien hos OneCall sitt nye FamiliePakka-abonnement. Prisen blir ganske god, men ikke like billig som de aller billigste. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
DATABØTTER: Du kan nå kjøpe datakvoter du kan dele med familien hos OneCall sitt nye FamiliePakka-abonnement. Prisen blir ganske god, men ikke like billig som de aller billigste. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OneCall, en del av Telia, har lansert et nytt konsept: datadeling.

De beskriver det som en «bøtte» full av mobildata, som man kan dele til familiemedlemmer i deres nye familieabonnement OneCall FamiliePakka.

Du kan for eksempel kjøpe 12 gigabyte (GB) data i måneden, og gi to barn 2 GB hver, og 4 GB hver til foreldrene. Eller like mye til hver. Eller endre det etterhvert som måneden går, når man ser hvem som trenger hva.

- Mobildata blir nå en valuta som familien deler seg i mellom i OneCall-appen, forklarer OneCall-sjef Øistein Eriksen i en pressemelding.

Han spøker blant annet med muligheten for å premiere barna med ekstra mye data; «lommebytes» i stedet for lommepenger. Men lønner det seg?

Du får ikke datarulling

Først må vi se på nøyaktig hva OneCall FamiliePakka faktisk innebærer:

Du får fri tale, SMS og MMS for 99 kroner måneden per pers – men dette er uten prisen for data, som du også må ha. Du blir betaler én faktura for alle i abonnementet – opptil fem personer.Data må du kjøpe som en «bøtte». Hvor stor bøtte og hvor mange medlemmer i abonnementet du velger bestemmer månedsprisen. Det koster for eksempel 796 kroner måneden for 12 GB data fordelt på tre personer, eller 895 kroner når like mye data fordeles på fire personer.Dataen fordeles fortløpende i OneCall sin app. Hvordan dataen fordeles har ingenting å si på månedsprisen, og kan justeres utover måneden. Ifølge OneCall-sjef Eriksen kan du skru på datakvotene med en presisjon på 0,1 GB.Fri EØS-roaming er inkludert i tråd med lovverket.«TaMedData», altså at ubrukt data fra forrige måned «ruller» over til den neste, er ikke inkludert. Du kan fylle på bøtta utover måneden om du har kjøpt for lite, men har du kjøpt for mye, får du ingenting tilbake. OneCall-sjef Eriksen sier til Dinside at tanken er at data skal fordeles aktivt, slik at man ikke havner i denne situasjonen.

OPPDATERING: OneCall inkluderer nå TaMedData i FamiliePakka. Eriksen sier de har fått mye tilbakemelding på at dette var ønsket, og fra 1. oktober er dette inkludert i abonnementene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer