Spare til pensjon

Billigere og enklere pensjonssparing

Over nyttår kan flere av oss få glede av «Egen pensjonskonto», men ikke alle ...

UTVALG: Statsminister Erna Solberg og arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen setter ned et utvalg som skal evaluere pensjonsreformen og vurdere justeringer i pensjonssystemet. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor mye får du i pensjon den dagen du trer ut av arbeidslivet?

Dette spørsmålet sliter nok mange av oss å svare på.

Bevisstheten øker nok med alderen, men det er heller ikke overraskende om den gjengse 50-åring nøler litt når de blir konfrontert med «det store pensjonsspørsmålet».

«Kontooverdose»

Selv etter pensjonsreformen er pensjonssystemet vårt ikke så enkelt og forståelig som vi skulle ønsket, skriver siviløkonom Hallgeir Kvadsheim på Pengeverkstedet.no.

Alle har jo folketrygden fra staten i bunn, og de fleste av oss har i tillegg en løpende pensjonsordning hos arbeidsgiver. Men, hva med alle pensjonsavtalene du har fra tidligere arbeidsgivere, samt individuell pensjonssparing (IPS) og annen pensjonssparing?

Det er her det blir mange kontoer å forholde seg til og desto mer komplisert å holde oversikten.

Alt på én konto

Derfor er «Egen pensjonskonto», som kommer like over nyttår, noe mange kan se fram til.

- De fleste av de 1,5 millionene som blir omfattet av ordningen vil nok oppleve reduserte gebyr på sin pensjonsopptjening fra tidligere arbeidsforhold, sier Elisabeth Realfsen i Finansportalen til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer