Billigere portvin og sterkøl

Lommeboken til sherry- og portvindrankere har grunn til å smile.

Publisert

Avgiften på sterkvin reduseres. I dag er avgiften på slik vin nesten den samme som på brennevin. Regjeringen foreslår i stedet at avgiften skal være den samme for sterkvin som for svakvin.

Om det er for å hindre handelslekkasje til Sverige eller for å tekkes de gamle skal være usagt:

Hetvinen blir i alle fall 60 kroner billigere per helflaske neste år.

Prisbomben i forslaget til statsbudsjett for 2000 er uten tvil avgiftslettelsene på sterkvin. De settes så kraftig ned under den stadig sittende Kristelig Folkeparti-dominerte regjering at utslaget blir 60 kroner per flaske.

Fiin Gammel Portvin, Churchill's White Port, Bristol Cream, Malmsey, Campari Bitter og Bailey's Original Irish Cream - alle blir de omtrent 60 kroner billigere fra 1. januar 2000.

Vin og kultur

Dette bekrefter at vin og kultur er begreper som hører sammen, kommenterer en fornøyd informasjonssjef Svein Ringstad i Vinmonopolet. Han tror ikke prisnedslaget på sterkvin vil føre til økt alkoholkonsum, bare vridningfra for eksempel konjakk til likør.

Kampen for lavere avgifter på hetvin har blant annet vært ført av vinjournalister her i landet. Norge har hatt særdeles høye avgifter på sterkvin sammenlignet med utlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer