Billigmerkene gir mest for pengene

Billigmerkene med dyre "storesøsken" gir mest for pengene.

Publisert
Sist oppdatert
Effekten av de billige kremene er like god som de dyre.Hudlege Joar Aurstad


Det er ikke uvanlig å spare inn på både fuktighetskremer og kroppspleieprodukter, mens man betaler i dyre dommer for antirynkekremer. Dette ifølge ">KK.no.

Dersom du er en av dem som tenker at det er verdt å investere litt ekstra i kampen mot rynkene, bør du kanskje tenke om igjen.

Krem mot fett virker ikke

Nedarvingstradisjon

Ifølge ukebladet lønner det seg å velge billige merker som har en litt dyrere "storesøster".

Har du betalt flere tusen kroner literen for rynkekrem, har du lov til å føle deg litt snytt. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no Foto: Colourbox.no
Har du betalt flere tusen kroner literen for rynkekrem, har du lov til å føle deg litt snytt. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no Foto: Colourbox.no Vis mer


De mer eksklusive merkene bruker store ressurser på forskning og utvikling, men etter en stund, eller når neste gode virkestoff er oppdaget, får de rimeligere merkene nyte godt av storesøsters forskning.

L'Oréal er et av firmaene som eier både dyrere merker som Helena Rubinstein, Lancôme og Biotherm - i tillegg til de ordinære L'Oréal- og Garnier-produktene som fås kjøpt i dagligvarebutikker.

Selskapets danske kommunikasjonsdirektør Sonja Christensen sier til magasinet KK at nøkkelen til gode lavprisprodukter nettopp ligger i en slik nedarvingstradisjon.

Som eksempel nevner hun anti-aldringsingredientsen Pro-Xylane som har jobbet seg "nedover" i prisklassene, fra Lancôme, via Vichy - til det billigste L'Oréal.

De dyrere kremene skal imidlertid være mer konsentrerte, og altså drøyere i bruk, ifølge Christensen.

Andre billigmerker med mer eksklusive storesøsken er Nivea og Eucerin (eies av Beiersdorf Face Care som også eier eksklusive La Prairie).

Konkrete tips til billigkremene du bør velge finner du på kk.no.

Hudpleie for menn: Billigst er ofte best

Vi lar oss villig lure

Det er lett å tro at dyrest = best. Det stemte ikke sist Forbrukerrådet testet solkremer, i 2006. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
Det er lett å tro at dyrest = best. Det stemte ikke sist Forbrukerrådet testet solkremer, i 2006. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no Vis mer


Ikke alle er like enige om at nedarvet teknologi er like attraktivt. På den annen side, er ikke alle enige om at det kun er kremens teknologi som spiller inn.

Hudlege Joar Aurstad har tidligere uttalt til DinSide at en kan spare store penger på å bruke krem fra dagligvarebutikker. Men det fordrer at man tror på at det virker.

- Effekten av de billige kremene er like god som de dyre, sa han til DinSide.no. Men han hevdet videre at troen på produktene kan ha stor effekt:

- Vi tror ikke at en billig krem til 20 kroner er like god som dyr, og selve troen på produktet har vi dokumentert...

Les hele saken: Spar penger, bli like pen

Tror det ikke før vi får se det

- Hvis de som eier spaene er stygge, kan behandlingene umulig virke, skrev en av våre journalister et par år tilbake. Vi kan jo være tilbøyelig til å være enige. For hvis verdens rikeste ikke kan kjøpe seg yngre hud - hvorfor skal vi som ikke har penger til det smøre oss til fant?

Vi har imidlertid bestemt oss for å sette virkningen av kremer med påstått slankende effekt på prøve, så i fire uker fremover skal vårt testpanel teste nettopp dette. Følg med!

Kilde: KK, KK.no og DinSide

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer