Billigst drivstoff hele tiden

Det er dyrest å tanke tidlig i uken.

Vi gir deg de billigste bensinstasjonene. Foto: Colourbox.com
Vi gir deg de billigste bensinstasjonene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere forbrukere handler bensin på lavprisdager, viser en undersøkelse utført av Konkurransetilsynet.

Undersøkelsen viser at prisene er lavest i området med sterk konkurranse og flest aktører: Her følger bensinprisene et tydelig ukentlig mønster, med høyest pris mandag ettermiddag og fallende priser gjennom uken.

- En stadig større del av bensinhandelen skjer på søndager og mandager, før prisen går opp igjen, sier rådgiver Jan Petter Fedje i Konkurransetilsynet.

Konkurransetilsynet ønsker nå å gjøre det enklere for nye aktører å etablere seg på markedet, slik at drivstoffprisene kan bli presset ned i området der det har vært lite konkurranse.

Rapport fra våre lesere

Til glede for nye lesere - og som en påminner til våre gamle: Det er mulig å sikre seg konkurransedyktige bensin- og dieselpriser uansett hvor i landet du befinner deg.

Det er mange år siden DinSide bestemte seg for å bidra til å øke konkurransen mellom bensinstasjonene for å motvirke prissamarbeid. Resultatet ble en dugnad hvor leserne selv bidrar med ferske rapporter fra sin stasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer