Billigst drivstoff hele tiden

Det er dyrest å tanke tidlig i uken.

Vi gir deg de billigste bensinstasjonene. Foto: Colourbox.com
Vi gir deg de billigste bensinstasjonene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere forbrukere handler bensin på lavprisdager, viser en undersøkelse utført av Konkurransetilsynet.

Undersøkelsen viser at prisene er lavest i området med sterk konkurranse og flest aktører: Her følger bensinprisene et tydelig ukentlig mønster, med høyest pris mandag ettermiddag og fallende priser gjennom uken.

- En stadig større del av bensinhandelen skjer på søndager og mandager, før prisen går opp igjen, sier rådgiver Jan Petter Fedje i Konkurransetilsynet.

Konkurransetilsynet ønsker nå å gjøre det enklere for nye aktører å etablere seg på markedet, slik at drivstoffprisene kan bli presset ned i området der det har vært lite konkurranse.

Rapport fra våre lesere

Til glede for nye lesere - og som en påminner til våre gamle: Det er mulig å sikre seg konkurransedyktige bensin- og dieselpriser uansett hvor i landet du befinner deg.

Det er mange år siden DinSide bestemte seg for å bidra til å øke konkurransen mellom bensinstasjonene for å motvirke prissamarbeid. Resultatet ble en dugnad hvor leserne selv bidrar med ferske rapporter fra sin stasjon.

>>>Rett til innlogging

De siste bensin- og dieselprisene finner du alltid ved å trykke på lenkene nedenfor. Her kan du velge mellom å se prisene i hele landet, Vestlandet, Trøndelag & Nord-Norge, eller på Østlandet.

Gå rett til alle bensinprisene

Gå rett til alle dieselprisene

Tips: Bokmerk denne siden, så har du alltid rask tilgang til de siste innrapporterte prisene.

Slik rapporteres prisene

DinSides bensin- og dieselprisliste samles inn av en lang rekke frivillige rapportører. Rapportørene legger prisene direkte inn i våre database døgnet rundt.Prisene vil synes i prislisten 24 timer fra de kommer inn til oss. I helgene synes prisene lenger: Priser rapportert fredag og lørdag ligger ute frem til natt til mandag.

Vi samler inn pumpeprisen for 95 oktan blyfri bensin, altså den prisen du betaler om du ikke har kort eller andre avtaler med stasjonen.

I perioder med lokal priskrig kan stasjonene endre priser flere ganger om dagen. Vi garanterer derfor ikke at den prisen våre rapportører har notert gjelder når du kommer frem til stasjonen.

Finner du ikke din stasjon? Slik kan du være med og rapportere

Lønner det seg?

Det er klart det er penger å spare på å fylle billig bensin. Spørsmålet som alltid er gjeldende, er imidlertid: Hvor langt skal du kjøre for å tanke billig? Det kan du enkelt finne ut med vår kalkulator. Lønner det seg å kjøre to mil for å tanke billig? Prøv selv!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer