Billigst med opplåsing

Du kjøper iPhone 3GS, betaler månedsavgiften men bruker et annet abonnement.

Julaften om sommeren: Det er en stor dag for gadgetfolket når det Netcom tirsdag offentliggjorde prisene på den nye iPhone 3GS.
Julaften om sommeren: Det er en stor dag for gadgetfolket når det Netcom tirsdag offentliggjorde prisene på den nye iPhone 3GS. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke så lett å si hva den nye iPhone 3GS egentlig koster. Riktignok oppgir operatørene også minste kostnad det første året, inkludert abonnement. Men denne minste kostnaden forutsetter i mange tilfeller at du overhodet ikke bruker telefonen.

Så hva blir kostnaden om du også har et normalt forbruksmønster? Vi har sett på mobilkalkulatorene til Telepriser.no og DinSide.no og lagt inn et forbruk som ser slik ut:

De tre operatørene som så langt har avslørt prisene for de nye iPhonene på 16GB og 32GB er Netcom, Telenor og Chess. Alle operatørene tilbyr bare telefonen koblet til abonnementer med ett års bindingstid.

Prisen med overnevnte bruk for disse blir:

Pris inkludert bruk

La oss si at vi i stedet sier opp avtalen den samme dagen som vi overtar telefonen, og skifter til abonnementet OneCall Faktura. Om kalkulatorer og regneark står oss bi, skulle dette abonnementet med bruksmønsteret ovenfor koste oss 3.351 kroner i året.

Vi har jo en tolvmånedersavtale med operatøren, og bryter vi denne må vi betale et avbruddsgebyr. Avbruddsgebyrene finnes på Netcoms nettsted og etter mye leting oså hos Telenor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer