Billigst mulig drosjetur

Satser du på å ta drosje til og fra festene og familieselskapene i jula? Finn det billigste selskapet i ditt område i DinSides prisoversikt.

Publisert

Synes du drosjeturen hjem fra sist fest ble i dyreste laget? Blir taxiregninga bare dyrere og dyrere? Det kan faktisk hende at du har rett. 1. mai i vår ble det nemlig åpnet for fri konkurranse mellom drosjeselskapene i seks områder.

Drosjene konkurrerer nå på pris i disse områdene i landet: Oslo/Akershus, Drammen-, Kristiansand, Stavanger-, Trondheim- og Bergens-området. Foreløpig er resultatet av den frie konkurransen høyere priser hos de aller fleste selskapene som ble ”satt fri”.

Dyrere i Oslo

Oslofolk er av de som får merke prisøkning mest. Ifølge en prisundersøkelse i Forbrukerrapporten har Oslo Taxi satt opp prisene med over 17 prosent etter ”frisleppet”. Taxi 2 i Oslo slo til med en økning på hele 21,2 prosent ifølge tallene i Forbrukerrådets undersøkelse.

Taxiselskapene som ikke driver under fri konkurranse, må holde seg til Konkurransetilsynet sine priser. Klikker du på linkene øverst til høyre, får du opp prisene i områdene med fri konkurranse. Øverst i alle tabellene ligger statens satser. Dermed kan du se om din sentral tar mer eller mindre enn statens satser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer