Billigst på strøm

STRØM: Utrolig, men sant: Mens du betaler godt over 100 øre per kWh, betaler de aller heldigste strømkundene 25,69 i variabel strømpris. Men hvem er de heldige, og kan du bli en av dem?

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tomme vannmagasiner og sprengkulde gir strømkundene stadig nye prissjokk. Spotprisen på kraftbørsen Nord Pool er nå for første gang på over 80 øre per kWh.
De fleste nordmenn kjøper imidlertid strøm til variabel pris - og denne er enda høyere.

Men ikke alle nordmenn betaler skjorta for strømmen. Prisvinnerne er de som inngikk fastprisavtaler på et tidspunkt da prisene var lave, samt innbyggerne i landets kraftkommuner.

Store forskjeller

Ifølge Konkurransetilsynet er den billigste strømleverandøren i Norge akkurat nå Modalen Kraftlag, med en strømpris på 25,69 øre per kWh.

Samtidig tar de dyreste strømleverandørene i dag over 100 øre per kWh. Modalen Kraftlag leverer dermed strømmen til en fjerdedel av prisen til de dyreste leverandørene!

Dessverre er det liten sjanse for at du kan få strømmen så billig. Landets billigste leverandører leverer nemlig kun strøm i sitt eget lokalområde.

Se prisene hos landets 10 suverent billigste strømleverandører

Prisene hos de landsdekkende leverandørene får du her

Billigst på strøm


Prisvinneren: Modalen Kraftlag - 25,69 per kWh

- Vi leverer kun strøm til innbyggerne i Modalen kommune, bekrefter Bjarte Nygård - økonomiansvarlig i Modalen kraftlag. Det betyr at vi leverer strøm til rundt 350 fastboende og hyttefolk, samt til det lokale næringslivet, sier han.

Si din mening:

Er du misunnelig på kraftkommunene? (Avsluttet)
Ja - selvsagt(73%) 299
Nei - overhodet ikke(17%) 68
Bryr meg ikke(11%) 45
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.
Billigst på strøm
Billigst på strøm

- Vi har såkalt konsesjonskraft. Det betyr at BKK Fjordkraft er forpliktet til å gi innbyggerne i kommunen strøm til en pris som fastsettes av Olje- og energidepartementet en gang i året.Nr. 2: Forsand Elverk - 30,13 per kWh

- Ja, også vi leverer kun lokalt. Det vil si at det kun er de 1.000 innbyggerne i Forsand kommune som kan være kunder hos oss, sier Roald Madsen fra Forsand Elverk.

- For å få strømkonsesjon måtte det utbyggende kraftselskapet holde av inntil 10 prosent av sin strømproduksjon til Forsand kommune. I utgangspunktet skal da strømprisen fastsettes til produksjonskostnadene, med et påslag på 20 prosent. Hvis prisen da blir uforholdsmessig dyr, så vil den i stedet bli fastsatt av departementet, avslutter Madsen.


Nr. 3: Årdal Energi - 33,70 per kWh

Også Årdal Energi nyter godt av konsesjonskraft. Det er altså kun innbyggerne i Årdal kommune, totalt cirka 3.300 kunder som kan kose seg med dagens strømpris.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer