Billigst ved stor fart

Vil du ha større fart på bredbåndet? Vi har sammenliknet prisene for de raskeste leverandørene.

Blir du gæærn av dårlig internettkapasitet?  Vi har sett hvem som gir deg mest hstighet pr. krone Foto: Colourbox.com
Blir du gæærn av dårlig internettkapasitet? Vi har sett hvem som gir deg mest hstighet pr. krone Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen av leserne har kanskje stått ovenfor den samme problemstillingen: Husstanden vokser og ikke minst vokser hustandsmedlemmene. Folket vil ha mer fart. Og mens vi tidligere gispet over 1.000 kb/s, og dette stadig holder til de fleste legale formål, er det nå bare hastigheter over 10.000 som er akseptabelt.

Billigst kapasitet

Som Surfometeret minner oss om, er det ikke alltid leverandørene faktisk leverer den hastigheten du betaler for. Men stort sett står uansett internettilkoblingen ubrukt. Det er toppytelsen, når alle skal høre på Spotify og se Youtube-videoer samtidig, vi ønsker å øke. Den samlede nedlasting og bruk blir ikke mye høyere enn idag.

De beste ikke overalt

Den billigste internettkapasiteten selger Lynet Internett. De opererer bare i Oslo og selger bare til bygårder og blokker. Styret i borettslaget eller sameiet må vedta at Lynet får legge inn kabler. Lynet legger fibernett helt inn til datamaskinen din. Det er fremtidsrettet, men man bør passe på eierforholdene til kabelen.

Start er svært prisgunstig på vanlig ADSL, men har et begrenset tilbud i Oslo og nabokommuner. Artikkelforfatteren fikk beskjed om at hans blokk i Oslo ikke er i det gode selskap.

Så de fleste av oss blir kanskje likevel hengende ved landsdekkende leverandører som DataGuard og NextGenTel.

Listen nedenfor er sortert etter nedlastingskapasitet pr. krone. Kilde er telepriser.no 6/11/2009:

Billigst ved stor fart


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer