Billigste mobilsurf i utlandet

Chess og Netcom er de beste abonnementene om du surfer mye på telefonen i utlandet.

Dyr, dyrere, dyrest: Mobilsurfing er foreløpig en gullgruve for operatørene. Men tross alt faller prisene - langsomt.
Dyr, dyrere, dyrest: Mobilsurfing er foreløpig en gullgruve for operatørene. Men tross alt faller prisene - langsomt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I markeder med konkurranse vil prisene etterhvert nærme seg kostnadene ved å produsere ytelsen. I markedet for mobilsurfing i utlandet er det tilsynelatende ingen sammenheng mellom selskapenes kostnader og priser til forbrukerne. Det er begrenset konkurranse og den rene forhandlingsmakten gjelder. Din makt er ikke stor når du står i Luxor og leter etter hotell på mobilen.

Viktigere enn du tror

De fleste tenker seg at de har så lite forbruk av datanedlasting til mobilen når de er i utlandet at det ikke berører deres valg av abonnement. Men som mange bittert har fått erfare, er det fort gjort å doble årsregningen ved en ukes ubetenksom mobilsurfing.

Mobilsurfing er nesten som Ryanair og koffertene: Flybilletten koster ni kroner, men kofferten 200 og kredittkortgebyret 50. De fleste av oss er i utlandet flere ganger i året, og har bruk for internett på mobilen når vi er der. Så vi burde legge mer vekt på disse prisene.

Store endringer siden april

Det har vært til dels store endringer i prisene for mobilsurfing i utlandet siden vi sist oppdaterte prislisten i slutten av april. I de fleste tilfellene har det vært et prisfall, sammen med en overgang til felles takster for roamingpartnere og land. De fleste operatørene har nå ett takstnivå for Norden og ett annet for øvrige vesteuropeiske land. For land utenfor Europa er ikke bildet like klart. Her har til og med noen priser økt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer