Bilselgeren - lurer han deg ?

Her kommer noen spørsmål en bilselger kan spørre deg. Vi gir deg en oversettelse samt noen gode råd om hva du bør gjøre.

Publisert

Selger: -Er du klar for å kjøpe bil idag?

Oversettelse: Jeg vil kartlegge ditt potensial som kjøper. Hvor seriøse er dine planer om å kjøpe bil? Er du den typen person som kan ta en slik avgjørelse alene, eller trenger du hjelp fra kone, samboer eller venner?

Tips: Du kan gjerne fortelle bilselgeren at du er her fordi du vurderer å kjøpe en bil. Spør om selgeren kan vise deg ulike modeller og samtidig fortelle litt om styrkene og svakhetene til bilene. Alternativt kan du spørre om selgerens navn, og si at du ønsker å titte litt rundt.

Gi selgeren et løfte om å komme tilbake, dersom du ønsker hjelp eller informasjon. Vær høflig, og husk at kjøpeprosessen også er en sosial prosess. Dersom selgeren liker deg, er det større muligheter for å få et godt tilbud senere.

Selger: -Har du vært hos andre forhandlere eller sett på noen andre merker?

Oversettelse: Er vi det første stedet du har vært og skal du til noen andre etterpå? Er det noen merker eller modeller jeg kan anbefale deg å se bort fra?

Tips: En selgere vil jobbe hardere dersom han får vite at du vurderer å gå til andre forhandlere eller se på andre merker. Selv om du kanskje allerede har bestemt hva slags bil du skal ha, bør du være sparsom med å gi denne informasjonen videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer