Lønnstabbe

Bim (23) fikk søsteras lønn

Risikerer dyr tilleggsskatt.

SKJØNTE INGENTING: Journalist Bim Totland i Dinside trodde først det var feriepenger hun hadde fått fra skolen hun ikke hadde jobbet på siden desember 2020. Foto: Embla Augusta Hjorth-Larsen
SKJØNTE INGENTING: Journalist Bim Totland i Dinside trodde først det var feriepenger hun hadde fått fra skolen hun ikke hadde jobbet på siden desember 2020. Foto: Embla Augusta Hjorth-Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside-journalist Bim Totland syntes det var merkelig at hun fikk enda en lønnsslipp fra skolen hun hadde jobbet hos på SFO rundt juletider i fjor.

- Jeg stusset litt over det, men så at det ikke var utbetalt noen penger til kontoen min. Dagen etter, derimot, hadde jeg plutselig mer penger på konto enn jeg hadde dagen før, og det lå inne en utbetaling fra skolen i banken, sier Totland til Dinside.

Trodde det var feriepenger

Totland trodde først at det var feriepenger hun hadde fått, men tenkte at de kom litt vel seint, så hun bladde seg tilbake i nettbanken, og så at hun hadde fått feriepengene i juni som hun skulle.

- Jeg syntes det var veldig merkelig og skjønte ikke hva pengene kunne være, om det kanskje kunne være etterbetaling eller lignende, sier hun.

Fikk lønna til søstera

Da Totland studerte lønnsslippen nærmere, så hun at det var merket lønn for 67 timers arbeid, men hun hadde jo ikke jobbet ved skolen siden desember 2020, og det var da mistanken meldte seg:

- Jeg begynte lure på om dette kunne være søstera mi si lønn, siden hun jobbet på samme SFO to uker som ferievikar i august, noe også som stemte med utbetaling av lønn 15. september, sier Dinside-journalisten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer