Bind boligrenta

Fastrentene på boliglån har sunket i det siste. Ekspertene er ikke tvil: Du bør binde renten.

Publisert
Sist oppdatert

Fastrentesatsene hos de fem største bankene i Norge, målt etter forvaltningskapital, er lavere enn på lenge.

Innbakt

Storbankene har allerede tatt høyde for at Norges bank vil sette renten ytterligere ned. De signaliserer at de ikke vil kutte fastrenten enda mer. Dermed kan det være smart å binde boligrenten nå.

- I den fastrentesatsen vi tilbyr nå, ligger det en forventning om at pengemarkedsrenten og styringsrenten til Norges Bank vil gå ned totalt 1,5 prosentpoeng. Egentlig tror vi ikke på mer enn ett prosentpoeng. Det må skje noe uventet dersom vi skal kutte fastrenten mer, sier sjeføkonom Nils Terje Furunes i Gjensidige Nor.

Bankene tar alltid et "gebyr" for å binde renten. Blant annet derfor skal fastrente i teorien "aldri" lønne seg. I praksis vil det likevel lønne seg i enkelte tilfeller.

Påslag

Gjensidige Nor tilbyr for eksempel en rente på 7,15 prosent nominelt for et lån over 500.000 kroner innen 60 prosent. Deres tilsvarende fastrentetilbud med binding i tre år er 6,05 prosent nominelt.

Skulle den flytende renten gå ned med 1,5 prosentpoeng, som flere eksperter hevder, ville den flytende renten i banken altså ende opp på 5,55 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer