Bivirkninger ved permanent sminke

Permanent sminke kan spare deg for mange timer foran speilet. Men nå advarer amerikanske helsemyndigheter om alvorlige bivirkninger av behandlingen.

Publisert
Sist oppdatert

For kvinner som er opptatt av sitt utseende finnes mange alternativer på sminkefronten. En av de mer ekstreme er å tatovere permanent sminke ved øyne eller lepper.

Metoden har den fordelen at du ikke trenger å legge sminken hver dag og at den sitter som et skudd under alle forhold. Men er permanent sminke helt uten bivirkninger?

Arr og infeksjonerDe amerikanske helsemyndighetene FDA har nå gått ut med en offisiell advarsel mot bruk av permanent sminke. De mener behandlingen i noen tilfelle kan gi alvorlige bivirkninger som arrdannelser eller infeksjoner.

I denne omgangen gjelder advarselen et spesielt merke som markedsføres under navnet Premier Pigment. Over 50 klager på mer eller mindre alvorlige skader etter bruk av disse produktene etterforskes nå av helsemyndighetene

- Hevelser, sprekker, blemmer, arr og forming av klumper under huden er bare noen mulige konsekvenser. I noen tilfelle har behandlingen ført til alvorlige misdannelser og problemer med å spise eller snakke, skriver FDA i en pressemelding i følge nyhetskanalen CNN.

Sjekk på forhåndVed Oslo Kosmetiske Lasersenter kjenner man ikke til noen slike alvorlige konsekvenser av å bruke permanent sminke. Men daglig leder Sissel Finvold anbefaler allikevel de som ønsker seg denne typen behandling å høre litt rundt for å finne noen som er seriøse og har den nødvendige erfaringen for å gi en trygg behandling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer