Blåbær holder hjernen ung

Sammenhengen mellom antioksidanter og en hjerne i toppform er blitt ytterligere styrket. To nye studier viser at blåbær kan motvirke aldring av hjernen og bedre funksjonene etter hjerneskade.

Publisert
Sist oppdatert

Blåbær holder hjernen ungSammenhengen mellom antioksidanter og en hjerne i toppform er blitt ytterligere styrket. To nye studier viser at blåbær kan motvirke aldring av hjernen og bedre funksjonene etter hjerneskade.

Forskerteamet fra Universidad Nacional Autónoma de Mexico (UNAM) og University of Houston-Clear Lake (UHCL) viste resultater som tyder på at en antioksidantrik diett med blåbær forhindrer en aldersrelatert økning av proteinet (NF-kappaB). Dette proteinet reagerer på oksidativt stress, noe som trolig fører til aldring av hjernen.

For to år siden presenterte det samme forskerteamet resultater som viser at et lignende kosthold forhindrer hukommelsestap hos aldrende rotter.

- Resultatene passer inn i et mønster med studier fra flere laboratorier som tyder på at en økning av oksidativ skade er en av hovedgrunnene til aldring av hjernen, sier Pilar Goyarzu. Han er doktorgradsstudent ved UNAM under ledelse av doktor David Malin og Francis Lau.

- Resultatene tyder også på at et kosthold som er rikt på naturlige antioksidanter har potensial til å bremse denne utviklingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer